Врятувати нікчему-диктатора: "У Путина серьезные проблемы, ему срочно нужен подвиг", - російський політолог

Дмитро Орєшкін вважає, що російський президент незворотньо втрачає підтримку населення.

Рейтинг Путіна упав. Ілюстрація:iPress.ua

Падіння рейтингу президента Росії Володимира Путіна було передбачуваним. Такою думкою в колонці для Апострофа поділився російський політолог Дмитро Орєшкін, інформують Патріоти України.

"У Путіна було три сплески рейтингу, і всі вони були пов'язані з війнами: причиною першого сплеску стала (Друга) Чеченська війна, другий сплеск - Грузинська війна, і третій - війна в Україні. Суспільство відчуває голод за такими віртуальними перемогам. Хочеться людям переконатися в тому, що країна сильна, її бояться, а отже, і поважають - такий ось пережиток радянських часів", - написав Орєшкін.

Він зазначив, що російський президент програє в умовах мирного часу, тому що людям стає зрозуміло, що Захід пропонує більш цікаву, багатообіцяючу і перспективну модель розвитку.

"У мирному змаганні путінська Росія нічого такого захоплюючого запропонувати не може, тому що і валюта "ріденька", і економіка слабша, і інформаційні ресурси не такі різноманітні, яскраві і правдоподібні, як на Заході. І культура, і наука - все там функціонує в рази успішніше , ніж у нас. Відповідно, у Путіна єдиний варіант нарощувати підтримку - консолідація громадської думки, мілітаристська риторика і такі ось маленькі переможні війни", - вважає Орєшкін.

Він підкреслив, що потім ефект від "маленьких переможних воєн починає виснажуватися".

"В даному випадку захоплення, пов'язані з тим, що "Крим наш", закінчилися, безкоштовний сир з'їли, причому з'їв його Володимир Володимирович, а в мишоловці виявилося все населення, тому що ціни ростуть, доходи падають ... Хоча ми начебто як піднялися з колін, змусили з собою рахуватися, переможно відрубали в України шматок території під бурхливі й тривалі оплески", - заявив політолог.

На його думку, в Росії "абсолютно немає приводів для оптимізму", оскільки економіка не поліпшується, а у людей вже накопичилася втома.

"Логіка у них була дуже проста: раз ми звільнилися від кабальної залежності від Заходу (це такий пропагандистський штамп, не було такої залежності) і приєднали Крим, то зараз все попре вгору і ми побудуємо щасливе минуле за зразком Радянського Союзу. Пояснювати людям, що СРСР - далеко не кращий зразок для наслідування, безглуздо, тому що вже сформовані соціальні міфи", - вважає Орєшкін.

Він зазначив, що російському бюджету доводиться витрачатися на Крим, військову операцію в Сирії і "Новоросію".

"Тепер у Володимира Путіна серйозні проблеми: йому потрібно до наступного вівторка - або в крайньому випадку до четверга - зробити черговий подвиг" - підсумував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...