"Все тут шито не только белыми нитками, но и косо. Тайно хранящий патроны не вешает над домом в оккупации флаг своей страны" - Шендерович про справу Балуха у Криму

Російський письменник наголосив, що справа українського фермера на анексованому півострові явно сфальсифікована.

Володимир Балух. Фото:Еспресо.TV

Справу проти українського фермера Володимира Балуха в Криму було сфальсифіковано. Про це заявив російський письменник Віктор Шендерович у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Кажется, почти нигде, кроме "Новой газеты" и запрещенных "Граней", нет ни слова о крымском фермере Владимире Балухе, получившем только что 3 года и 7 месяцев колонии общего режима за то, что вывесил над домом украинский флаг. Ему подкинули патроны и арестовали.

Все тут шито не только белыми нитками, но и косо. Партизан, тайно хранящий патроны, не вешает над домом, на оккупированной территории, флаг своей страны. Не говоря уже о том, что если бы патроны были его, он получил бы лет двадцать, разумеется. Перепост, пожалуйста.", - написав Шендерович.

Як повідомлялося раніше, окупаційний "Роздольненський районний суд" виніс вирок українському активісту Володимиру Балуху - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ з'явилися з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4-х годин в будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, були виявлені 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

Окупаційна влада Криму зажадала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

Захист Балуха і правозахисники, так само, стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію через розміщену на стіні табличку і прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...