Втомилися пояснювати очевидне: В аеропорту Зальцбурга встановили білборд для географічних кретинів (фотофакт)

Простіше раз написати, ніж сто разів розповідати.

Австрія не Австралія. Фото з відкритого джерелаВ аеропорту Зальцбурга (Австрія) є інформаційне табло, яке повідомляє прибулим пасажирам про те, що вони знаходяться в Австрії, а не в Австралії. Видно, були прецеденти. Чому ж у цих країн такі схожі назви - розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Австралія

Жителі Старого Світу ще до епохи Великих географічних відкриттів припускали, що по іншу сторону екватора повинна лежати якась невідома південна земля, яка на латині називається Terra Australis Incognita.

Спочатку таку назву давали всім землям, які лежать на південь від екватора, поки Лаклан Маккуорі, губернатор Нового Південного Уельсу, не рекомендував офіційно називати Австралією тільки новий материк.

Австрія

Німецькою назва країни звучить як Österreich, що в перекладі означає "східна держава" або "східна країна" (Osten - схід і Reich - держава, імперія). Така назва прийшла з герцогства Баварія, яке відноситься, як відомо, до Німеччини через географічне розташування першої.

Так що ж спільного у Австрії та Австралії? Однозначно, що обидві ці країни отримали назви на честь сторін світу, але:

- це назви різних сторін світу;

- ці назви на різних мовах (так вийшло, що звучать вони схоже, хоча це скоріше випадковість).

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...