Вибори в Німеччині: Що дасть Путіну проходження проросійської партії до Бундестагу? - Чорновіл

Представники "Альтернативи для Німеччини" у передвиборний період наговорили і наробили стільки відвертих нацистських заяв, після чого вони мають ще більший негатив, ніж до того, коли були чисто маргінальною структурою.

Путін. Фото:Факти - ICTV

Проходження ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" в парламент особливо нічого не дає президенту РФ Володимиру Путіну. Таку думку в коментарі InfoResist висловив колишній член Партії регіонів, нині незалежний політик і міжнародний експерт Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"По-перше, перемога це тоді, коли ти хоч якось можеш впливати на подальший хід подій. Ця партія входить до Бундестагу з не найгіршим, звичайно ж, результатом, який був до недавнього взагалі неможливий. Але вона входить як абсолютний ізгой. Вони є тими, з ким не створюють коаліцію, з ким не домовляються про жодне голосування, ні про яку спільну ініціативу і кому не подають рук. Вони в передвиборний період наговорили, наробили стільки відвертих нацистських заяв, після чого вони мають ще більший негатив, ніж до того, коли були чисто маргінальною структурою. Тому сам факт їх входження, чесно кажучи, Путіну особливо нічого не дає", - вважає він.

"У чому його перемога? Він довів, що навіть на такі країни, як Німеччина російськими технологіями можна впливати на результат, коригувати. Хоча основне коригування сталося не технологіями. Тепер вони повинні добре задуматися над тим, що там проявляються комплекси війни, підігруючи Радянському союзу, потім Росії. Вони дали у себе право на проживання, а потім громадянство кільком мільйонам громадян російського походження. І ця маса, яка зараз має російські паспорти, я їх категорично відмовляюся називати німцями російського походження, це - росіяни з німецькими паспортами, це абсолютно кардинальна різниця", - додав Чорновіл.

Тим більше, як додав експерт, "німці російського походження - це більше все-таки євреї, а не німці, вони голосують, як правило за християнських демократів, вони не голосують за фашистів".

"А ось та маса, яка готова повірити в будь-який міф у стилі розіпнутих хлопчиків, наприклад та історія, яка була ніби зі згвалтованою дівчинкою, яку згвалтували і мало не вбили араби. По-перше, далеко не дівчинка, по-друге - далеко не згвалтування, по-третє - здається, що навіть не араби. Але в цій ситуації, коли зі звичайною повії зробили символ для Німеччини і кілька десятків тисяч росіян в Німеччині вийшли в різних місцях на мітинги, це був вже сигнал, про який німці повинні були задуматися.

Зараз вся ця маса, вже є достатньо багато підтверджень, маса росіян з німецькими паспортами дружно пішла голосувати за "Альтернативу для Німеччини". Тобто Путін показав, що він може контролювати близько 2 млн. росіян, які живуть і мають громадянство Німеччини. Ось це є дуже серйозним," - зазначив він.

"А тепер, що стосується того, що я не вважаю це ніякою перемогою. По-перше, тому що вона дійсно не матиме наслідків загальнополітичних. Але, чому я не вважаю це перемогою? Тому що насправді це може бути піррова перемога. Путін кинув певний ресурс, не маючи можливості отримати перемогу, принаймні продемонструвати свій прояв. Продемонстрував, але це для такого спокійного німецького обивателя, який завжди до Росії ставився більш менш поблажливо. Тому що проросійські настрої в Німеччині якось так, може дійсно ще з того комплексу провини за Другу світову війну, вони функціонували.

І то коли бачить зараз, що Росія проштовхує відвертий нацизм гітлерівського зразка. Мені здається, що типовий обиватель може теж серйозно задуматися. Такі речі можуть скорегувати на майбутнє політичну палітру Німеччини. Крім цього може з'явитися досить жорсткий запит на антиросійську тематику в російсько-німецькій політиці, тому що Росія фактично привела до торжества нацистів", - сказав колишній член Партії регіонів.

І другий момент, на думку Чорновола, "це те, що можливо зараз, згідно з тими законами, які у них є, а у них є кримінальна відповідальність за вихваляння нацизму, голокосту тощо, що до цих законів додадуть "ноги" , тобто додадуть дієвості".

"Тому що насправді закони існують, а методів їх використання та реалізації не дуже багато, тому що вони дуже двозначні і їх можна легко обходити. Можливо, саме таким чином зараз завдяки появі "Альтернативи для Німеччини" в Бундестазі якраз вдасться до наступних виборів під корінь вирубати те явище, на яке Путін так орієнтується по всій Європі. Тому що основна його орієнтація це все фашистські або нацистські партії в європейських країнах. Ось можливо німцям зараз вистачить розуму, побачивши загрозу ввести більш жорсткі закони, які якусь нацистську агітацію у використанні в судових гаслах нацистських будуть обертати на кримінальну відповідальність", - підкреслює політик.

Також експерт вважає, що, можливо, в даному випадку Путіна можна перемогти його ж зброєю, "якщо у німців вистачить на це розуму, а Меркель важко назвати безрозсудною і не мудрою".

"Плюс, якщо християнські демократи зараз намагаються менше про це говорити, тому що вони більше зацікавлені на тому майбутньому, як створювати коаліцію, то їх головні опоненти соціал-демократи, після виборів, зараз фактично не сказали жодного негативного слова проти своїх головних конкурентів, християнських демократів, але всю свою енергію, зокрема Мартін Шульц, кинули на викриття і на звинувачення "Альтернативи для Німеччини".

У тому числі і до того, що це російський проект. Я розумію, що або вони будуть членами коаліції, або вони будуть основною політичною силою опозиції, але вони напевно не дадуть спати іншим спокійним політичним партіям до тих пір, поки не будуть все-таки прийняті якісь певні запобіжники проти можливого ренесансу нацизму в Німеччині", - резюмує він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...