З Берліну і Парижу мають надійти жорсткі новорічні "привітання" товаришу Путіну, - Фесенко

Президент РФ має пояснити своїм маріонеткам Захарченко та Плотницькому, що перемир'я потрібно дотримуватися.

Російські бойовики на Донбасі. Фото: ЖЖ.

"У Донбасі склалася непроста ситуація, що називається «гра на грані фолу». Спробую сформулювати акуратно: у мене немає підтвердження цієї інформації, але і з тієї сторони були звинувачення на нашу адресу щодо того, що ми теж займали деякі населені пункти в нейтральній зоні", - написав політолог Володимир Фесенко у своїй статті для НВ, передають Патріоти України.

Так це чи ні – я не знаю. Подивимося, як буде виглядати виконання домовленості про припинення вогню найближчим часом. І в цьому питанні я більше не розраховую на рішення тристоронньої контактної групи по Донбасу (все, на що вони здатні – це благі побажання), а на зустріч міністрів закордонних справ Нормандської четвірки. Ймовірно, зустріч відбудеться після різдвяних свят.

З Берліна і Парижа повинні надійти жорсткі новорічні попередження товаришу Путіну: нехай він дасть зрозуміти Захарченку і Плотницькому, що перемир'я потрібно виконувати. Якщо такий сигнал надійде, перемир'я буде. Якщо ні – на жаль, уповільнена ескалація може продовжитися, і тоді Україну чекає, цитуючи класика американської літератури Джона Стейнбека «зима тривоги нашої».

Я сподіваюся, що великої ескалації не буде, але через цю гру на грані фолу ризики все-таки є. Добре, що немає таких тривожних тенденцій, як рік тому – тоді були бої в Донецькому аеропорту, потім – у Дебальцевому. Зараз ситуація трохи спокійніша, незважаючи на обстріли і такі маневри, як у Комінтерновому.

Однак, ризики є. Мінський процес продовжиться, але головні ризики пов'язані саме з неспокійною ситуацією на Сході. Її треба заспокоїти, а це можуть зробити тільки жорсткі сигнали з Берліна і Парижа.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як радянська влада влаштувала першотравневий мітинг, приховуючи катастрофу на ЧАЕС: Шокуючі подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 17:00

Офіційна інформація про те, що на ЧАЕС сталася аварія з’явилася лише ввечері 28 квітня та обмежилась 15-секундним повідомленням, в якому йшлося про пошкодження атомного реактора та про те, що вживаються всі необхідні заходи. Попередження про небезпеку ...

Зараз окупанти дуже активно атакують нашу будівельну техніку - військовий експерт

неділя, 28 квітень 2024, 16:41

Військовий експерт у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій Бескрестнов із позивним Флеш в інтерв'ю Radio NV розповів, що окупанти зараз атакують українську будівельну техніку, передають Патріоти України. «Зараз рашисти дуже активно атакують нашу будівельну...