"З огляду на те, скільки брехні вигадали пропагандисти РФ про українські ракети, у Кремлі дійсно злякались", - блогер

Спершу з Москви заявили, що Україна взагалі відмовилась від навчань, але коли з’явились відео ракетних пусків, довелось вигадати, що повітряний коридор для навчань було перенесено на захід від Криму.

Навчання на Херсонщині. Фото: UkrLentaNews.

Блогер Anti-colorados в особистому блозі на інтернет-ресурсі «Линия обороны» розвінчав три брехні, які російські пропагандисти повідомили про ракетні навчання, проведені в Херсонській області днем раніше, передають Патріоти України та пропонують і вам ознайомитися із його міркуваннями.

Так, першою брехнею, яку згенерували російські пропагандисти щодо українських навчань, були різні версії відмови ЗСУ проводити випробування. Так, спершу з Москви заявили, що Україна взагалі відмовилась від навчань, але коли з’явились відео ракетних пусків, довелось вигадати, що повітряний коридор для навчань було перенесено на захід від Криму.

Як наголошує блогер, ця версія також легко спростовується - варто лише подивитись на заявлені обмеження у повітряному просторі для авіації. Друга брехня російських ЗМІ – це, скоріше, напівправда. Так, було озвучено, що Україна стріляє ракетами С-300 для того, щоб перевірити, чи вони ще придатні для використання. Дійсно, стріляли з С-300, але це не прості ракети. Росіяни чудово знають, що це озброєння модифіковано і тепер старі ракети у рази перевищують попередні характеристики.

І останнє – шістнадцять абсолютно нових ракет, повністю розроблених українськими конструкторами. Ті кілька оглядачів, які про них мимохідь згадали, зауважили, що це озброєння передбачене для ураження цілей на землі, воді та в повітрі і спробували це висміяти. Між іншим, універсальною українською розробкою зацікавились в Польщі та Саудівській Аравії. Загалом, з огляду на те, скільки брехні вигадали російські пропагандисти про українські ракети, у Кремлі дійсно злякались, - підсумовує блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає від США найновіші дрони, оснащені вогнепальною зброєю (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:43

Американська компанія Feloni Aero відправить в Україну новітні дрони з 5,56-мм гарматами та ракетами Spike. Про це йдеться у пресрелізі, передають Патріоти України. У компанії кажуть, що після того, як уряд США схвалив новий законопроєкт щодо передачі ...

Удар по Кримському мосту в день інавгурації Путіна міг би мати серйозний ефект, - військовий експерт

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:16

Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман вважає, що удар по Кримському мосту в день інавгурації російського диктатора Володимира Путіна міг би мати значний політичний та військовий вплив, передають Патріоти України. "Залишил...