З того боку грат видніше: Мосійчук розповів, як чиновники Пенітенціарної служби та Антимонопольного комітету вкрали у держави 12,5 млн грн.

Фірма-прокладка, нібито поставила на таку суму перлову кашу з м'ясом, однак насправді ніхто нічого нікуди не постачав.

Ігор Мосійчук. Фото: newsprolife.com.ua.

Немалу за масштабами та нечувану за зухвалістю корупційну оборудку в Державній пенітенціарній службі викрив депутат від "Радикальної партії Ляшка" Ігор Мосійчук. "В совецькі часи напередодні Нового року чиновники ходили в баню. Зараз напередодні Нового року чиновники в поті чола розкрадають кошти з держбюджету року, який минає", - написав нардеп на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

"29 грудня 2015 року Державна пенітенціарна служба провела тендер по закупівлі каші перлової з м'ясом та субм'ясними продуктами на загальну суму ні мало, ні багато, а 12,5 мільйонів гривень. В результаті певних махінацій за участі Антимонопольного комітету, який зняв з торгів фірму, яка перемогла право на постачання згаданих вище консервів, право поставляти отримало ТОВ "Лекка" з статутним капіталом в 15 000 гривен. І вже нібито 30 грудня ТОВ "Лекка" поставило ці консерви на склади ДПсУ. Насправді ніхто нічого нікуди не поставляв, а за допомогою нехитрої схеми і фірми-прокладки, якою по суті являється ТОВ "Лекка", чиновники ДПсУ вкрали з держбюджету 12,5 мільйонів гривен.

Враховуючи, що в даному випадку на лице факти відвертої корупції та розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, я як народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" звернувся з відповідною заявою про злочин до Національного антикорупційного бюро. Наразі я маю на руках всі документи, які доводять корупційні злочини чиновників ДПсУ при проведені цього тендеру і передаю їх в НАБУ. Окрім цього, звертаюся до міністра юстиції Павла Петренка, щодо вжиття всіх необхідних заходів для викорінення корупції серед підлеглого йому керівництва ДПсУ. Для контролю особисто передам копії цих документів голові парламентського комітету по боротьбі з корупцією Єгору Соболєву," – повідомляє нардеп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...