"За порєбріком розпочалася істерика із приводу "гонения на православие и духовность спецслужбами Украины", - Мирослав Гай

Попри невиважену істерію РФ про "гонения на православие и духовность спецслубами Украины", дії СБУ щодо УПЦ МП дуже кволі та не системні.
Мирослав Гай. Фото: соцмережі.

"За поребриком розпачалася істерика з приводу того, що СБУ розпочали слідчі дії щодо діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату. Ну по-перше, вона ніяка не українська. Це філіал КГБ, а зараз ФСБ, з розголуженою мережою агентури, з оперативнимм квартирами та віковою практикою антиукраїнської діяльності. По-друге, за інформаційною доктриною РФ, яка є другою після військової, релігія та духовне життя громадян є об'єктом регулювання та контроля держави РФ", - пише волонтер Мирослав Гай на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ми, звісно, не громадяни, але і на цей випадок у РФ є нормативні документи які дозволяють усім їх службам працювати за кордоном тоді, коли ця робота веде до захисту інтересів РФ. А концепція "руського світу" дозволяє по неписаним для світу, але дуже зручними для Москви законам, провадити спеціальні операції, від військових до інформаційно-психологічних, за для захисту інтересів россійськомовних та громадян колишнього Радянського Союзу, чиєю правоприємницею Путін оголосив РФ.

По-третє, УПЦ МП весь цей час брала участь в подіях у Криму та Донецькій і Луганській областях. Є відомості, що саме через їх монастирі під видом паломників заїздила частина групи Гіркіна, а також перевозилася зброя та кошти.

Крім того через церкви московського патріархату велася активна антиукраїнська пропаганда, дезінформація про Майдан та його ідеї, нав'язувалася ідея обраності Путіна Богом і тому подібна єресь. Тому я хотів би підтримати будь-які кроки СБУ направлені на захист національних інтересів України.

Та особливо вітаю дії які спрямовані на захист від загроз, що ідуть від військово-гебістської машини РФ, частиною якої є "Українська" Православна Церква Московського Патріархату. Певен, що тут потрібна усебічна підтримка і від українського суспільства, а ще ліпше наполегливі та жорсткі вимоги до СБУ.

Адже попри невиважену істерію РФ про "гонения на православие и духовность спецслубами Украины", дії СБУ щодо УПЦ МП дуже кволі та не системні. За 5 років СБУ, разом з прокуратурою АР Крим, відкрили тільки одне провадження за ч.1 ст.437 УК.

Дуже сподіваюся, що дії українських спецслужб, нарешті, стануть більш ефективними у цьому питанні, тим більше, що розуміння у деяких співробітників є.

Тепер справа за політичним рішенням та громадянською вимогою до СБУ припинити та захистити нас від антиукраїнської діяльності філіалу ФСБ РФ "Української" Православної Церкви Московського Патріархату. І хай допоможе нам Господь".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Точаться запеклі бої: Окупанти можуть взяти Часів Яр у лещата, на фронті серйозні загрози, - експерти

понеділок, 29 квітень 2024, 5:58

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські сили продовжують наступальні операції в районі Часового Яру Донецької області. Ворог може спробувати обійти місто й створити умови для оперативного оточення, передають Патріоти України. У ново...

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...