Загострення під Авдіївкою - відповідь на повзучий наступ ЗСУ, - Дмитро Снегирьов

Українська армія повністю змінила тактику і стратегію - відвойовані території дають Україні хороший плацдарм для подальшого просування.

В зоні АТО. Фото: Преса України.

Загострення бойових дій в промзоні Авдіївки - це спроба бойовиків "ДНР" і російських військових зупинити повзучий наступ сил АТО, оскільки ця територія є ключовою в обороні окупованого Донецька. Зате успіх операції дає українській стороні хороший плацдарм для подальшого просування і контролю над трасою Донецьк - Горлівка. Так пише для Главред військовий журналіст Дмитро Снегирьов, передають Патріоти України.

Наші війська вийшли на передові позиції ворога і, фактично, вже виявилися в районі Спартака, який є передмістям Донецька. Інші наші загони зайняли пануючі позиції, які дають можливість контролювати трасу Донецьк -Горловка, в районі "Царського села".

В результаті атаки окупаційних військ наші військовослужбовці фактично були змушені контратакувати (адже саме з житлового району Спартака і з Ясинуватої працюють ворожі "Гради" і ствольна артилерія) і завдали противнику великих втрат у живій силі.

Цифри просто несумірні з нашими втратами. З боку бойовиків дані про загиблих коливаються від 80 до 100, а це дуже серйозні втрати. При цьому українські військові просуваються вперед в усіх напрямках.

Навіть самі бойовики визнають, що наші війська працюють дуже влучно. Наша артилерія почала працювати дуже точно і чітко. Це вже не 2014 рік і ворог може на собі відчути всю силу української армії.

Інформація про масову евакуацію з Авдіївки мирних жителів не відповідає дійсності. Такі чутки покликані посіяти панічні настрої в українському суспільстві. Не відповідає дійсності інформація про те, що окупанти перейшли в контрнаступ.

Зараз 72-га механізована бригада зайняла позиції 1-го "армійського корпусу "ДНР", і навіть горезвісний "екс-міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін по прізвисько "Стрєлков" це визнає і відзначає, що українська армія повністю змінила тактику і стратегію.

В результаті повзучого наступу і контрударів сил АТО практично в кільці оточення виявилися Горлівка і Докучаєвськ. Крім того, українські війська підійшли впритул до Дебальцевого.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...