Загроза для нацбезпеки: 29 депутатів Одеської міськради мають російське громадянство, - Боровик

Заступник Саакашвілі закликав СБУ офіційно підтвердити або спростувати цю інформацію, а незалежну пресу продовжувати свої розслідування щодо Одеської міської влади.

У міськраді Одеси 29 депутатів мають російське громадянство. Ілюстрація:ukranews.com

В Одеській міській раді 29 депутатів, включаючи мера міста, є громадянами Російської Федерації. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Саша Боровик, посилаючись на інформацію "конфіденційно патріотично-налаштованої офіцера СБУ", передають Патріоти України.

"За словами офіцера, СБУ також було відомо, що в міськраді минулого скликання було 23 депутати, які мають російські паспорти. Я закликаю СБУ офіційно підтвердити або спростувати цю інформацію. Я також закликаю СБУ провести розслідування щодо звинувачень, висунутих в ході журналістського розслідування Dmytro Gnapом, в тому числі і про наявність Російського громадянства у пана Труханова. Я прошу незалежну пресу продовжувати свої розслідування щодо Одеської міської влади", - написав він.

Боровик підкреслив, що у контексті російської агресії проти країни, присутність російських громадян в органах управління одного з найбільших і стратегічно важливих міст країни, несло б за собою серйозну загрозу національній безпеці.

"Тому я думаю президент Петро Порошенко повинен сам взяти цю ситуацію під свій контроль і доручити СБУ розібратися з цією інформацією і опублікувати результати перевірки", - зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...