Заходу варто почати ухвалювати рішення на покарання міжнародного злочинця. Поки що ми спостерігаємо політичний і правовий декаданс, - журналіст

Захід повинен перестати грати роль примирителя, посередника – третьої сторони у збройному конфлікті. Злочинець, якщо він торгується й виставляє умови, прикриваючись заручниками, – це терорист.

Владислав Сурков. Фото:Lenta.ru"Днями на російському пропагандистському ресурсі RT (раніше Russia Today) була опублікована стаття Владислава Суркова "Криза лицемірства. I hear America singing". Цей опус відразу ж був охарактеризований зразком низькопробного графоманства, осміяний і забутий. А даремно." Про це пише на сайті День журналіст Лариса Волошина, передають Патріоти України, продовжуючи:

Суркова мають за чи не найбільш впливову фігуру в путінській вертикалі. Євген Ройзман, відомий російський політик, голова Єкатеринбурга, колись сказав: "У нашій країні є ляльковод, який приватизував усю політичну систему. Це Сурков". А колишній чиновник кремлівської адміністрації та куратор "проекту Новоросія" Борис Раппопорт стверджував, що саме Сурков 2005 року розробив і запровадив у російський політичний дискурс концепцію "русского мира". Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер назвав Суркова "архітектором подій на Донбасі".

Абсолютно зрозуміло, що в цій ситуації публічне словоблуддя Суркова про американських музикантів, політичний устрій Стародавнього Риму й такого собі кібернетичного царя Заходу, який може повернутися з дня на день, – усе це мало бути сприйнято як російський сигнал. Волкерові, Трампу, США й колективному Заходові. Всім. Тут, як то кажуть, "не важливо про що, важливо хто".

3 листопада в медіа з'явилося повідомлення, що Трамп може зустрітися з Путіним під час турне країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону. Стверджувалося, що лідери США і Росії домовилися обговорити ситуацію в Північній Кореї, Сирії та Україні. 4 листопада на брифінгу у Вашингтоні Волкер розповідає журналістам, що 13 листопада в Белграді відбудеться його третя зустріч із Сурковим. "Подивимося, чи зможемо ми досягти прогресу", – сказав американський дипломат.

(Нагадаємо, що перша зустріч Суркова й Волкера пройшла 21 серпня в Мінську. На початку жовтня в Сербії відбулася їхня друга зустріч, про яку Сурков відгукнувся як про таку, де "обидві сторони запропонували свіжі ідеї та новаторські підходи в їх реалізації". Потім Волкер відвідав Україну 27-28 жовтня і провів низку зустрічей з українським керівництвом і депутатами. Колишній посол США в Росії Джон Тефт тоді говорив, що Волкер і Сурков на майбутній зустрічі на початку жовтня обговорюватимуть питання введення миротворчої місії ООН на Донбас).

Волкер, відповідаючи на запитання журналістів, пояснив, що "планує обговорити з Сурковим питання відновлення територіальної цілісності та безпеки України". Він також підкреслив, що якщо зустріч пройде успішно, то вже у грудні можуть відбутися нові переговори.

Потім, 7 листопада, з'являється графоманський опус Суркова, в якому він докладно розмірковує про "лицемірство Заходу" й "новоявленого кібернетичного царя". А вже 9 листопада прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков каже про зустріч Путіна і Трампа у В'єтнамі як про підтверджену сторонами подію. Щоправда, згадуючи, що "погодженого порядку денного поки немає". Держсекретар США Рекс Тіллерсон розповідає, що рішення про проведення переговорів не прийнято: "Зараз помічники й радники глав держав намагаються визначити, чи достатньо у двох лідерів тем для обговорення по суті".

Пєсков наполягає: "Ще раз повторюю, в кожнім разі на полях саміту обидва президенти матимуть можливість переговорити неодноразово, якщо вважатимуть це за необхідне. І, звичайно, це буде хороша можливість, щоб обмінятися думками з найгарячіших питань". Паралельно представниця Білого дому Сара Сандерс запевняє журналістів: "Щодо зустрічі з Путіним. Ця зустріч не була узгоджена, вона не відбудеться через розбіжність графіка робочих зустрічей", – пише ВВС. І останнє, з висловлювань Пєскова: "Ясності поки немає. Від наших американських колег надходить суперечлива інформація. Так чи інакше в кулуарах зустріч відбудеться", – цитує його "Інтерфакс".

Росіяни наполягають, що Трамп і Путін поговорять у В'єтнамі про устрій світу. Американці всіляко відхрещуються від цієї інформації. Вам не здається, що в цій грі у "президентські перегони" роздуми Суркова на тему завоювання штучним інтелектом боягузливого й лицемірного Заходу – це не найдивніше з того, що відбувається? Тоді ще раз перечитайте хронологію заяв прес-служб США й Росії про зустріч-незустріч "на полях" (вони ж кулуари).

"Можливо, й завтра з "усього цього хаосу й усієї цієї брехні" розгублені натовпи будуть виведені сильною рукою. Цар Заходу, засновник цифрової диктатури, вождь з напівштучним інтелектом вже передбачений віщими коміксами. Чому б цим коміксами не справдитися? Теж варіант", – пише у своїй статті Сурков. У принципі, він відкрито натякає, що зволікання й невизначеність погубить Захід. Трамп же, схоже, починає підозрювати, що його особисто погублять розмови з Путіним "ні про що", з яких російська сторона вичавить для себе максимум репутаційних бонусів. Американська сторона наполягає, що говоритиме з Путіним, тільки якщо той готовий домовлятися про російські поступки.

"Як я сказав, той, хто ухвалює рішення, – це Росія, і я думаю, що мені потрібно спрямувати зусилля США на це: безпосередньо взаємодіяти з РФ", – сказав колись Волкер у відповідь на запитання російського журналіста про те, чому б не посадити за стіл переговорів Україну й загарбників ОРДЛО – нехай, мовляв, "помиряться". У цих словах, прямих і точних, криється помилка, якою Путін і його оточення розраховують скористатися, заманивши Трампа в переговори.

Той факт, що на українському Сході перебувають ніякі не "ополченці", а справжнісінька російська армія, так само як те, що російські вуха стирчать з кожного випадку дестабілізації сутації у світі, – зовсім не означає, що Росія має право на ухвалення рішення. Радше навпаки. Захід повинен перестати грати роль примирителя, посередника – третьої сторони у збройному конфлікті. Злочинець, якщо він торгується й виставляє умови, прикриваючись заручниками, – це терорист. Відколи це уряд Сполучених Штатів веде переговори з терористами?

Заходу, якому пан Сурков пророкує падіння через брехню й лицемірство, варто почати ухвалювати однозначні рішення, спрямовані на покарання міжнародного злочинця. Поки ж усе, що ми спостерігаємо, – це такий собі політичний і правовий декаданс – кризове явище в мистецтві, що зображує безнадійність, розчарування, втрату сил і втрату бажання жити. А опус Суркова – розлогий і невиразний – це маніфест епохи правового й політичного декадансу. Нагромадження слів ні про що, щоб у кінці заявити: "Ми всі помремо".

Рішення має ухвалювати Захід, США і, звичайно ж, Україна. Бо остання є постраждалою стороною, а перші – охоронцями міжнародного права. Час про це згадати. Тільки така переговорна позиція здатна надати сенс тому, що відбувається.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...