"Заради Путіна вони вперлися і роблять далі": Російський геолог розкритикував методи будівництва Керченського моста

На думку експерта, зараз цілий міст необхідно розібрати і на цьому ж завершити, бо будувати його не можна, тому що там не та основа.

Будівництво Керченського моста. Ілюстрація:Сегодня

Напередодні стало відомо, що будівельники Кримського моста не змогли зістикувати металеві прольоти автомобільного шляхопроводу в морі на ділянці "Насип - Фарватер" у районі Керченського півострова. Сьогодні ж стало відомо, що це відбулося наслідок нерівномірного осідання основних опор. Про це в коментарі виданню InfoResist розповів кандидат геолого-мінералогічних наук, старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар, зазначають Патріоти України.

"Вже сказали, що там будувати його взагалі не можна. Я в курсі, що там пішла нестиковка за рахунок нерівномірного осідання основних опор. Ось на самому початку, коли вони спорудили центральну арку, яка вагою 10 тисяч тонн, просадка пішла нерівномірно", – розповів експерт.

На думку Медовара, цілий міст необхідно розібрати і на цьому ж завершити. "Але вони чомусь вперлися. Заради Путіна роблять всю цю справу далі. Розумієте, цей міст ще не закінчений, по ньому ще ніхто не їздив і вже нерівномірне осідання. А коли поїдуть всілякі паровози з 60-тонними цистернами, там ще буде 10 тисяч тонн, і відповідно все це спливе далі. Мій прогноз, – що будувати там не можна, тому що там не та основа," – пояснив російський науковець.

При цьому він наголосив, що такі аркові мости можна будувати тільки на скельних породах, які не просідають, а не на глибині. Медовар також акцентував увагу на інформації про те, що у міст вмонтовують "якісь датчики, які зможуть захистити міст від дев'ятибального землетрусу".

"Я взагалі "випав", тому що землетрус відбуватиметься не на поверхні моря, а внизу. І незрозуміло, як піде плита, поперечна хвиля, поздовжня хвиля. А можете собі уявити 9-бальний шторм у Керченській протоці? Від моста нічого не залишиться відразу і жодні датчики не врятують", – запевнив експерт.

Як відомо, Росія будує міст через Керченську протоку, який повинен з'єднати Таманський півострів (Краснодарський край РФ) із Керченським півостровом (окупований Крим). Після анексії Криму питання будівництва мосту набуло особливо великої ваги для Росії. Завершити будівельні роботи планується до кінця 2018 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...