Хіти тижня. "Норд-2": Україна заарештувала російське судно, що крало пісок для будівництва Керченського мосту

Примітно, що пірат попутно міг завдати ще значну шкоду екосистемі, адже у Північному Чорномор'ї триває нерест риби, зазначають фахівці.

Україна знову заарештувала російське судно. Ілюстрація: Факти.

У районі Каркінітської затоки у Криму Україна заарештувала російське судно за незаконний видобуток піску. Про це у Facebook написав генеральний прокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України.

За його словами, пісок використовувався для будівництва мосту у районі Керчі.

– Для відшкодування збитків у зазначеному кримінальному виробництві, 10 квітня 2018 року постановою слідчого суду задоволено заяву прокуратури АР Крим (структура у складі Генеральної прокуратури України) про арешт судна підозрілої компанії країни-агрессора, – написав Луценко.

Втім, у прокуратурі АР Крим уточнили, що “з метою відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні, 10.04.2018 постановою слідчого судді задовольняється заява прокуратури АР Криму і на судно, яке зараз знаходиться у порту міста Южне Одеської області і належить російській компанії, накладено арешт”.

– Під час досудового слідства прокуратурою АРК спільно з Воєнно-морськими силами Збройних сил України зафіксовано правопорушну діяльність компанії, зареєстрованої у Російській Федерації з незаконного видобутку природних ресурсів (піску) біля берегів Криму, – йдеться у повідомленні.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...