Зарплата Коболєва перевищує 2 мільйони гривень на місяць

Користувачі мережі обурені і вимагають справедливості

Умови трудового контракту голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва і Колективний договір держкомпанії дозволяють істотно варіювати кінцевою сумою заробітної плати. Про це йдеться у відповідних документах, які з'явилися у розпорядженні журналістів.

Так, в додатковій угоді до трудового договору від 13 квітня 2016 року вказується, що крім посадового окладу (1,041 млн гривень.) СЕО отримує щомісячну премію “на умовах і в розмірі відповідно до колективного договору підприємства”.

Наразі в “Нафтогазі” діє колективний договір від 25 червня 2012 року, підписаний тодішнім главою держкомпанії Євгеном Бакуліним. Відповідно до нього, преміювання співробітників апарату НАК можливо на рівні до 200% від посадового окладу.

Перша половина з них (100%) виплачується в щомісячному режимі “за виконання виробничих функцій і завдань”. Це означає, що систематична зарплата керівника НАК становить 2,082 млн гривень в місяць. Інші 100% виплачуються не системно “за внесок в загальні результати роботи”.

В такому випадку щомісячна сумарна винагорода глави “Нафтогазу” може досягати 3,123 млн гривень.


Раніше Андрій Коболєв неодноразово заявляв про те, що підвищення зарплат топ-менеджерам держкомпаній є стимулом у боротьбі з корупцією. “Щоб зберегти людину, яка приносить результат, і щоб вона не стала корумпованою, потрібно платити їй на ринковому рівні”, – говорив він.

Поза тим цифри чиновницьких зарплат просто вбивають. Та ше й на тлі повальної злиденності громадян України. Нарешті, хто їм дав право наліво й направо встановлювати собі зарплати десятками, сотнями і навіть мільйонами гривень за місяць? Може досить? Прийшов час на законодавчому рівні обмежити максимальний рівень зарплатні в коефіцієнті до мінімалки. Чим кваліфікований лікар, вчитель, вчений, робітник гірші від чиновників, які нахально жирують за гроші платників податків?

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...