Навіщо старим путінофілам гроші? Через суди з Україною "Газпром" почав позичати гроші у пенсіонерів

У зв'язку з судовими позовами з Україною російський газовий монополіст позбавлений ​​можливості залучення іноземного капіталу.

Ілюстрація:gazeta.ruНепрості часи настали для російського газового монополіста "Газпрому". Про це пише в своєму блозі політичний оглядач Олександр Коваленко, інформують Патріоти України.

За його словами, у зв'язку з судовими позовами з Україною компанія позбавлена можливості залучення іноземного капіталу і повинна позичати гроші в пенсійних фондах РФ.

ЗМІ повідомляють, що, втративши іноземні інвестиції через суперечку з Україною, а також перебуваючи під загрозою нових санкцій США, які можуть поширитися на газопровід "Північний потік - 2", російський "Газпром" 24 липня розмістив на борговому ринку свої облігації, загальна вартість яких становить 40 млрд рублів. В кінцевому результаті торгів іноземні інвестори викупили облігацій тільки на 1 млрд рублів.

Також експерт зазначив, що державні облігації на суму понад 32 млрд рублів викупили недержавні пенсійні фонди РФ. Таким чином, пише Коваленко, пенсіонери насправді врятували "Газпром", бо вже сьогодні йому потрібно буде виплатити понад мільярд доларів за борговими зобов'язаннями.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...