Здається, вождю "молодої республіки" настав кінець, - Казанський

Росія "намалювала Плотницькому роги, копита і свинячий п'ятак", вважає український журналіст.

Плотницького "злили". Фото: bigmir)net.

Російська влада збираються змінити ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького. Такою думкою в коментарі виданню Online.ua поділився журналіст Денис Казанський, інформують Патріоти України.

"Мені здається, що Кремль збирається міняти Плотницького, звернув увагу, що проти нього організована кампанія в російських прокремлівських ЗМІ. Якщо Плотницького не збираються прибирати, навіщо проводити цю кампанію - адже вона дискредитує саму побудовану Москвою на Донбасі систему?", - поцікавився Казанський.

Він зазначив, що останнім часом в російський виданнях "Комсомольская правда", "Московський комсомолець" і "Росбалт" вийшли "розгромні" матеріали про Плотницького.

"Нам два роки говорили, що українські пропагандистські ЗМІ очорнюють світлий образ борців за свободу Донбасу, і ось тепер "Комсомольская правда" пише, що Плотницкий разом з Пристюком (екс-головою Луганської області Володимиром Пристюком - Ред.) стали монополістами на ринку медикаментів в "ЛНР", витісняють місцевих конкурентів, а допомагає їм олігарх-втікач Сергій Курченко. Нам луганські фармацевтичні схеми були відомі, але зараз про це пише одна з найпопулярніших російських газет", - зазначив Казанський.

Він підкреслив, що на початку грудня "Московський комсомолець" стверджував, що Плотницький разом з Курченко монополізували постачання нафтопродуктів, електроенергії та вугілля на підконтрольну бойовикам "ЛНР" територію і тепер "збираються прибрати до рук "Луганськгаз".

Крім того, журналіст згадав про інтерв'ю екс-ватажка "ЛНР" Валерія Болотова "Росбалту".

"Так все і сталося. І буквально недавно вийшло на "Росбалт" інтерв'ю з Валерієм Болотовим, попередником Плотницького. І тут вже він такого навернув (хіба що українські націоналісти подібне говорили): Плотницький - мародер, вбивця, саботажник; за словами Болотова, Плотницький руйнував Луганськ, це батальйон "Зоря" (ним командував Плотницький - Ред.) влітку 2014-го обстрілював місто з мінометів ", - заявив Казанський.

Він вважає, що Росія "намалювала Плотницькому роги, копита і свинячий п'ятак".

"Після цього залишати його при владі просто немає резону, адже люди будуть думати, що росіяни поставили в "ЛН "якогось найдосконалішого виродка, і питання тільки до Росії: "Навіщо ви це зробили? За що там люди вмирали? До чого ця війна, якщо Путін замість одних ідіотів поставив абсолютно безпринципного дегенерата, який втопив нещасний Луганськ в крові? "Думаю, все це свідчить про майбутню заміну Плотницього", - резюмував Казанський.

Для довідки: Плотницький очолив "ЛНР" в листопаді 2014 року, змінивши на цьому "посту" Болотова. Є кадровим військовим, закінчив Пензенське вище артилерійське інженерне училище. Звільнився з армії в 1991 році в званні майора, потім займався бізнесом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...