Жахіття прифронтової медицини: У мережі показали фото з донецького госпіталю

Найгірше, що в таких умовах змушені перебувати жінки із зони АТО.

Госпіталь в м.Часов Яр на Донеччині. Фото: Фейсбук.Волею судеб довелося мені сьогодні побувати в 65-му шпиталі, що в Часовому Яру. Зрозуміло - ніхто в такі заклади від хорошого життя не їздить. Їдуть по допомогу. І зазвичай отримують її в повному обсязі... В повному? Так пише на своїй сторінці в Фейсбуці Володимир РЕГЕША, передають Патріоти України.

Ні-ні, що стосується медичної складової - тут питань немає. Взагалі. А от побут... ледь не написав «залишає бажати кращого»... Його немає. Від слова «ВЗАГАЛІ».

З «Буфету» запашок такий, що Мартин Брест видалив би свій профіль з ФБ. Та й меню накрило своїм різнобарв'ям - на вечерю рис і оселедець «другої свіжості».

А палати і санвузли?

Я зробив всього кілька фото на четвертому поверсі головного корпусу. І в розгубленості не знаю, на чому робити наголос: на тому, що в таких умовах «утримуються» наші «святі воїни», яким «янголів-охоронців», «повертатися живими» і які «тримають небо», чи на тому, що світлини зроблені в палаті, де лікують жінок-воїнів і в санвузлах, якими вони користуються.

От ніби розумію, що військова форма робить людей поза статтю, але...

У нас в бліндажах умови кращі, ніж там, де мали б бути всі умови для лікування людей (а тим більше - жінок), що віддали своє здоров'я війні. Це не просто неповага - це зневага в своїх найгірших проявах. До всіх. І найбільш - до жінок.

І як обухом по голові:

- У нас всі лікарі скинулися і купили кришку на унітаз в один туалет. Так шо повторюю вам ще раз: НІКОЛИ СЮДИ НЕ ЗАХОДЬТЕ!!! - саме в такому тоні було повторено тричі жінці, що ледь пересуває ногами.

Та, с*ри сам в свою кришку! - подумав, не сказав. Не хотів конфлікту там, де щойно надали допомогу, віднеслися з людяністю, врятували.

І зараз пишу оцю «зраду» і думаю: дійде десь воно до великих погонів і за су*ою совковою традицією постраждають люди непричетні, відзвітують про якісь звільнення, а проблему не вирішать. Так, бордюри навколо лікарні пофарбують...

Але ж треба, щоб дійшло. І не просто щоб хтось вигріб неслабих люлєй, а щоб сяяло та блищало, щоб пахло та смакувало. І щоб вис*атися можна було в любому туалеті. З кришкою, вологими серветками та якоюсь газеткою в руках. Ну заслужили ж. Ні?


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сі Цзіньпін формує "китайську Європу", - Портников

вівторок, 30 квітень 2024, 12:41

"Під час свого перебування у Пекіні державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен попереджав своїх китайських співрозмовників — насамперед голову КНР Сі Цзіньпіна та міністра закордонних справ Ван Ї про наслідки військово-технічного співробітницт...

"Бей своих, чтоб чужие боялись": Міноборони РФ штрафує своїх військових за "мангали" для захисту від дронів ЗСУ (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 12:27

Військова автоінспекція міноборони РФ почала штрафувати своє «гарматне м’ясо» за встановлення на техніку спеціальних екранів, для захисту від українських FPV-дронів. Про це повідомляє The Insider з посиланням на відповідні скарги у Telegram-каналах про...