Жебрівський б'є на сполох: у районі Майорська та Мар’їнки може повторитися трагедія Волновахи

Терористи діють за принципом: чим гірше живеться людям на контрольованій українською владою території, тим для них краще.

Павло Жебрівський інспектує ситуацію на Донеччині. Фото: Facebook

У районі населених пунктів Мар’їнка та Майорськ, що у Донецькій області, може повторитися ситуація, яка трапилася минулого року у Волновасі, коли терористи розстріляли автобус з мирними жителями. Про це написав у своєму Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передають Патріоти України.

"Два дні тому терористи з тимчасово окупованої території обстріляли контрольні пункти в’їзду-виїзду в районі Майорська і Мар’їнки. Сьогодні обстановку довкола населених пунктів проінспектував особисто. Є побоювання повторення ситуації а-ля Волноваха, коли був розстріляний автобус з людьми. Якщо зі сторони бойовиків триватимуть обстріли по КПВВ, не виключаю їх тимчасового закриття. На сьогодні поки такої необхідності не бачу." - пише Жебрівський.

"Крім того, перевірив, як триває будівництво пошкодженого ще влітку газопроводу. Терористи діють за принципом: чим гірше живеться людям на контрольованій українською владою території, тим для них краще. Якби не заважили, максимум за 10 днів газ можна було б подати до будинків Мар’їнки і Красногорівки, запустити завод. Ремонтники не можуть працювати, оскільки російська сторона не дає гарантій безпеки." - додав він.

"Сьогодні дивився в очі стареньким, чиї будинки в останні дні опинились на лінії вогню. Пенсіонери, яким далеко за 70, їм немає куди їхати. А негідники, бавлячись, обстрілюють з АГС, мінометів їхнє житло. Слава Богу, всі живі. Єдине, чого просять – забезпечити мир. Безумовно, допомогу матеріалами (вугілля, скло шифер) обов’язково надамо. Але наша ключова задача - докласти максимум зусиль, щоб люди просто не боялися жити." - підсумував голова Донеччини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досить сприймати цю ситуацію емоційно": Генерал спрогнозував, на скільки ЗСУ вистачить допомоги від США

неділя, 5 травень 2024, 18:40

Допомоги від Сполучених Штатів Америки вистачить лише для того, щоб стабілізувати ситуацію на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ опинилися на піку своїх можливостей. Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант ...

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.