"Женевські переговори": дипломат Яременко про те, як загнати Кремль у "кримську пастку"

З точки зору дипломатії набагато правильніше виносити на обговорення не питання деокупації українського півострова в цілому, а окремі аспекти окупації, вважає дипломат.

Богдан Яременко. Фото:www.novostimira.com.ua

Український дипломат Богдан Яременко переконаний, що на "женевських переговорах" українській стороні не варто піднімати питання деокупації Криму, оскільки Росія все одно навряд чи буде брати участь у цій дискусії. Про це Яременко написав на своєму блозі на сайті Новое время, інформують Патріоти України.

"Реалізувати ідею "Женева плюс" непросто. Якщо цей формат і створять, то Росії в ньому, швидше за все, не буде. Відповідно, він втратить ефективність ще в момент створення і в кращому випадку перетвориться на дискусійний майданчик", - зазначив він.

За словами експерта, на "женевських переговорах" слід втягувати в цей процес Росію поступово.

"У Росії немає ніяких причин говорити про деокупацію. І краще втягувати Росію в діалог поступово, прив'язуючи санкції по Донбасу до санкцій по Криму, створюючи передумови для сприйняття цих двох проблем як нерозривно пов'язаних.

З погляду дипломатії набагато правильніше виносити на обговорення не питання деокупації в цілому, а окремі аспекти окупації. Наприклад, ситуацію з прав людини або проблеми українських громадян на півострові, проблеми кримських татар або проблеми церков, юридичні та фінансові проблеми підприємств ", - підкреслив Яременко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...