Зловісні плани Путіна: "Україна повторюється в Македонії", - Портніков

Володимир Путін впевнений, що він, а не виборець, вирішує, кому бути при владі. І не тільки у нас, але і на Балканах.

"Головний висновок, який зробив прем’єр-міністр Сербії Александр Вучич після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, стосується не Сербії, а сусідньої Македонії. Путін опирається створенню уряду, який міг би сформувати лідер опозиційних соціал-демократів Зоран Заєв і продовжує підтримувати колишнього прем’єра Ніколу Груєвського і його партію ВМРО-ДПМНЄ", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv, передають Патріоти України.

“Наскільки західні сили на боці уряду Заєва і албанських партій, настільки президент Путін на іншій стороні” – зазначив Вучич після візиту в Москву. Не буду втомлювати читача подробицями багаторічної македонської кризи, тим більше, що ці подробиці дуже схожі на українські – криміналізована еліта, яка намагається узурпувати владу і користується підтримкою Кремля. Суспільство, яке намагається цьому протистояти і виходить на вулиці. Опозиція, яка намагається всім цими скористатися.

Цікаво тут інше – впевненість Володимира Путіна, що він, а не виборець, вирішує, кому бути при владі. І не тільки у нас, але і на Балканах. Після позачергових парламентських виборів в Македонії албанські партії відмовилися від традиційного партнерства з Груєвським і вирішили формувати владу з соціал-демократами. У нової коаліції є більшість в парламенті. Однак президент Македонії Георгі Іванов, вірний соратник Груєвського, відмовляється надати Зорану Заеву мандат на формування кабінету.

А сам Груєвський наполягає, що якщо він не може потрапити в прем’єрське крісло, то потрібно проводити дострокові вибори. Причому в перший раз він заявив про це після зустрічі з російським послом в Македонії, прямо на ганку дипломатичного представництва.

Однак македонці відмовилися погоджуватися з думкою путінського фаворита. І тоді Груєвський і його соратники приступили до дестабілізації ситуації в країні, звично зіштовхуючи лобами місцевих македонців і албанців. А коли і це не допомогло, в справу втрутився сам Путін, який передав македонцям і Заходу чіткий сигнал через Вучич.

Тільки Заходу нема чого робити з цим сигналом. Захід може не підтримувати опозицію, а народ Македонії, що ясно висловився на останніх виборах за партії, які вирішили сформувати новий уряд країни. А Путін – на боці власних бажань. І коли до них не прислухаються, він готовий “дати урок”. Македонія в цьому сенсі нічим не відрізняється від України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...