"Зона відпочинку суворого режиму": Вражаюча кількість туристів у Криму до і після анексії, - експерт

Екс-міністр курортів і туризму Криму доокупаційних часів вважає, що Росія значно завищує офіційні цифри щодо кількості туристів, які відвідали окупований півострів.

Офіційна цифра Росії щодо кількості туристів у анексованому Криму значно завищена, повідомляють Патріоти України з посиланням на nv.ua. Якщо Ростуризм озвучує 3,7 млн, то реальна від неї суттєво відрізняється. Про це говорить екс-міністр курортів і туризму Криму доокупаційних часів Олександр Лієв.

"Поки кримські та російські експерти розповідають про успішний туристичний сезон на півострові, самі кримчани зазнають збитків, а росіяни переживають на собі всі принади "Кримнашу"", говорить експерт"Півострів відвідали близько 1,5 млн осіб, з яких українців з материка було усього 80 тис. осіб. При цьому в 2013-му в Криму побували 6 млн туристів, з них 4,5 млн були громадянами України", - зазначає він в коментарі.

Кримчани також відзначають, що сезон 2017 став одним з найгірших за останні роки. Власник готелю у Феодосії зізнався журналісту, що значно піднялися ціни на їжу, алкоголь і розваги, а через неконкурентоспроможність з Турцією та Грецією кількість туристів різко скоротилася.

"Російський уряд субсидує туристів-бюджетників, оплачуючи, наприклад, авіаперельоти до Сімферополя. Хоча і тут урізали фінансування: в 2014-му на ці цілі бюджет РФ виділив $13,6 млн, а цього року - лише $8 млн.", - цитує видання Лієва.

Основними туристами у Криму після анексії стали бюджетними, які обирають недорогі пансіонати з харчуванням і не купують нічого, крім дешевих сувенірів. При цьому пляжі ПБК в цьому році були заповнені тільки на третину.

За останні три роки півострів втратив свою привабливість

"Крим завжди був територією халяви. Ми приїжджали з Москви в Алушту і відчували себе елітою навіть з нашим дуже середнім за московськими мірками достатком. І все тут здавалося смачніше — ковбаса, сметана, пиво, зрештою. А зараз в Криму вже немає ні тієї сметани, ні тієї ковбаси, а ціни вище, ніж в Москві! Ну хіба що дикунами з наметами сюди приїжджати ", — обурено розповідав експерту один московський знайомий після відпочинку в Криму.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...