100 млрд гривень на рік тільки через державні активи: Через уряд Яценюка Україна щодня втрачає $10-15 млн, - Саакашвілі (відео)

Губернатор Одещини запропонував прирівняти корупцію до державної зради.

Михайло Саакашвілі. Фото: соцмережі.

Щоденні втрати економіки України від невмілого управління країною і злодійства становлять від $10 до $15 млн, заявив у своєму виступі на антикорупційному форумі його засновник, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі. Про це повідомляє кореспондент видання ГОРДОН, передають Патріоти України.

"Три головні проблеми України - корупція, корупція і ще раз корупція. Уряд поводиться з економікою, як з дійною коровою. Але корова вже здохла, а вони не можуть від неї відстати. Це збочення, - заявив Саакашвілі, вказавши, що за післяреволюційний період ВВП України знизився приблизно в два рази. - Елементарно підрахувати, що через неефективне керівництво державними активами Україна щодня втрачає $ 10-15 млн".

Засновник форуму звинуватив уряд України в уповільненні приватизації. 100 найбільших підприємств з державним капіталом закінчили 2014 зі збитками 120 млрд грн, сказав він, але жоден значний об'єкт держвласності після Революції гідності не був переданий в приватні руки. У той же час, існування держпідприємств і холдингів з державною участю є, на думку Саакашвілі, живильним середовищем для корумпованих чиновників.

"Жадібність не дає їм почати справжні реформи, а не їх імітацію. Не зустрічав ще нікого, хто сказав би, що після втечі Януковича корупції стало менше. Навпаки, я чую від представників малого бізнесу, що ставки виросли", - заявив політик. Саакашвілі запропонував прирівняти корупцію до зради батьківщині, оскільки, на його думку, економічного провалу України найбільше чекають у Кремлі, де прагнуть довести світові, що українці не здатні до самостійного розвитку своєї країни.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...