​А денег нет и не будет, но хорошего вам настроения: Нафтовий дохід РФ рекордно впав, попереду нові неприємності

Уряд готує росіян до неприємного сюрпризу. Необхідно обґрунтувати урізання статей бюджету на 2016 рік. Для цього доводиться відкрити таємниці про жалюгідний стан справ, які влада ретельно затушовувала.

Росія заробила від продажу нафти в січні-травні в 1,5 рази менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За п'ять місяців 2016-го закордонні поставки російської нафти, навпаки, виросли - на 4,5%, до 105,85 мільйона тон. Про це повідомила Федеральна митна служба, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Відзначається також, що за перший квартал поточного року Росія заробила на експорті нафти 26,14 мільярда доларів, тоді як в минулому році - 39,81 мільярда.

Вчора глава Мінфіну РФ Силуанов зізнався, що доходи бюджету Росії в порівнянні з минулим роком скоротилися на 12%. Попереду секвестр, вперше за весь час правління Путіна. Цікаво, як відреагують росіяни на позапланове зубожіння?

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...