​Ахметов стане біднішим: Апеляційний суд відібрав у олігарха знаковий актив

За рішенням суду з олігарха ще й має бути стягнена пеня в розмірі 2 171 000 000 грн, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій «Укртелекому».

Апеляційний суд відмовився задовольнити позов приватної компанії «ЕСУ», акціонером якої є бізнесмен Рінат Ахметов, на рішення попередньої судової інстанції, згідно з яким у державну власність було повернуто компанію-оператора фіксованого зв'язку «Укртелеком», повідомляють Патріоти України.

«Сьогодні було засідання суду, з рішенням якого ТОВ «ЕСУ» категорично не погоджується. Компанія планує захищати свої права як акціонера, зокрема й шляхом подачі касаційної скарги», - заявив представник прес-служби «Укртелекому» Михайло Шуранов.

За словами Шуранова, судове рішення не вплинуло на роботу «Укртелекому». Компанія працює в штатному режимі і продовжує надавати послуги клієнтам. Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Господарський суд міста Києва за позовом Фонду державного майна України (ФДМУ) розірвав укладений у березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій найбільшого оператора фіксованого зв'язку «Укртелеком» компанією «ЕСУ», яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, тим самим повернувши пакет акцій «Укртелекому» в державну власність.

У Фонді держмайна повідомили, що компанія «ЕСУ» не виконала свої зобов'язання щодо інвестування $450 000 000. упродовж п’яти років у розвиток підприємства, через що фондом було ініційовано позов про розірвання договору купівлі-продажу акцій «Укртелекому».

За рішенням суду з рахунків «ЕСУ» має бути стягнута пеня в розмірі 2,171 млрд грн, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій «Укртелекому». В середині листопада «ЕСУ» оскаржила це рішення суду в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, що 2011 року компанію «Укртелеком» викупила компанія ESU («ЕСУ»), заплативши 10,57 млрд грн за 92,79% акцій. У 2013 році холдинг українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» завершив операцію з придбання 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited, якій належать 100% ESU. У 2015 році Комісія Верховної Ради з приватизації доручила тодішньому голові Фонду держмайна Ігорю Білоусу провести службове розслідування щодо дотримання вимог чинного законодавства посадовими особами ФДМУ під час приватизації «Укртелекому». «Укртелеком» - найбільший оператор фіксованого зв'язку України. Компанія надає послуги зв'язку майже 8 млн абонентів фіксованої телефонії і послуги швидкісного інтернету понад 1,6 млн клієнтів.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...