Акції під арештом: "Нафтогаз" дав чергового "копняка" російському "Газпрому"

На акції організації "Блю Стрім Пайплайн Компані", що належать "Газпрому", накладено арешт відповідно до постанови Окружного суду Амстердама.
Проблеми "Газпрому" тільки починаються? Ілюстрація: Корреспондент.net.

Окружний суд Амстердама за позовом НАК "Натфогаз України" наклав арешт на акції компанії оператора газопроводу "Блакитний потік" "Блю Стрім Пайплайн Компані Б.В.", які належать російському "Газпрому". Про це йдеться в звіті російського газового монополіста, передають Патріоти України.

"30 травня 2018 року на акції організації "Блю Стрім Пайплайн Компані", що належать "Газпрому", накладено арешт відповідно до постанови Окружного суду Амстердама", - йдеться в звіті. Крім того, арешт був накладений на погашення заборгованості "Блю Стрім Пайплайн Компані" перед "Газпромом".

"Блю Стрім Пайплайн Компані" - спільне підприємство "Газпрому" і італійської Eni, яке було створено для реалізації проекту будівництва газопроводу "Блакитний потік" з РФ в Туреччину.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом""Нафтогазу" штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів. За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" зобов'язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.

"Газпром" направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення. 30 травня президент Порошенко заявив, що у низці європейських країн почали стягувати активи російського "Газпрому" на користь "Нафтогазу" на виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо контракту на транзит газу.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...