Антирекорд: «Укрзалізниця» заблокувала на кордоні 1700 вагонів «Другої вантажної компанії»

Причиною паралічу залізниці стало те, що «Укрзалізниця» не отримала своєчасну оплату за надані послуги, окрім того «ДВК» не сплатила багатомільйонний борг за попередні перевезення та штрафи за простій.

На прикордонних станціях зупинились вантажні вагони. Фото: ТСН.

Україна може повністю залишитись без діючого залізничного вантажного сполучення, оскільки на сьогоднішній день на прикордонних станціях вже зупинилось більше 1700 вантажних вагонів. Це рекордна кількість вагонів за останні роки, які перевозить «Друга вантажна компанія» (ДВК). Новину передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Українську залізницю може паралізувати через застій вантажного залізничного сполучення. Це стосується «Другої вантажної компанії». Так, на сьогоднішній ранок, 26 червня, на прикордонних пунктах пропуску вже стоїть понад 1700 вагонів, 1000 з них – завантажені, всі інші пусті.

Причиною паралічу залізниці стало те, що «Укрзалізниця» не отримала своєчасну оплату за надані послуги, окрім того «ДВК» не сплатила багатомільйонний борг за попередні перевезення та штрафи за простій. До слова, пів року тому, у квітні, «ДВК» отримала значні знижки на перевезення транзитних вантажів із РФ (в більшості випадків йдеться про транзит залізно-рудної сировини з Лебединського і Михайлівського ГЗК). Однак, компанія не розраховується з «Укрзалізницею», навіть маючи пільгові умови.

Наразі новопризначений глава правління «Укрзалізниці» поляк Войцех Балчун і член правління Марек Залісний проводять перевірку, яким чином міг з’явитися такий величезний борг даного перевізника.

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...

Українці мають заплатити податки навіть за ті квартири, які отримали десятки років тому: Названо суми та терміни

неділя, 5 травень 2024, 8:30

В Україні влітку треба платити податки на нерухомість (квартири та будинки). Податок платиться за минулий рік і за площу, яка перевищує 60 квадратів для квартир та 120 квадратів для будинків, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні Де...