Без ЄС Росію очікує швидке банкрутство і підкорення Китаєм, - московський економіст

Європейський союз формує приблизно 70% профіциту торгового балансу Росії.

Яков Міркін. Фото: соцмережі.

Відносини Росії з Китаєм побудовано за принципом обміну сировини на "ширпортреб і обладнання", а торговий баланс РФ удається утримати лише завдяки торгівлі з Європейським союзом. Про це повідомив російський учений, економіст, професор, доктор економічних наук Яків Міркін Facebook, передають Патріоти України.

"Громадяни, бережіть Європейський союз – джерело нашого добробуту", – зазначив він. Міркін проаналізував звітність Федеральної митної служби за 2015–2017 роки. "2015 року дефіцит Росії у торгівлі з Китаєм (імпорт мінус експорт) був $6,3 млрд. 2016 року – $10,1 млрд, у січні – листопаді 2017 р. – $8,8 млрд... Китай – найбільший із усіх країн світу споживач російської нафти (далі – Німеччина). Щоб усунути торговий дефіцит, потрібно добудувати трубу ("Сила Сибіру") і залити Китай природним газом", – наголосив економіст.

Він уточнив, що торговельний дефіцит із Китаєм Росія покривала завдяки ЄС. "2015 року профіцит Росії у торгівлі з ЄС (експорт мінус імпорт) – $96 млрд., 2016 року – $61 млрд, у січні – листопаді 2017 року – $67 млрд... Та сама модель, що і з Китаєм – обмін сировини на "намисто". Європейський союз формує приблизно 70% профіциту торгового балансу Росії", – розповів Міркін.

Економіст попередив, що події 2013–2014 років тимчасово перервали інтеграцію Росії та Європи у велику економічну систему. "Вони створили простір нелюбові, який неактивно торгує: ЄС – Росія – Китай, чиє майбутнє невідоме", – підсумував він.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...