Біда не приходить одна: Українців попередили про значне подорожчання інтернету

Однак до кінця року кардинальних змін у тарифах не буде, адже перед святами провайдери, як правило, проводять для клієнтів різні акції.

Інтернет стане дорожче. Фото: соцмережі.

В Україні протягом найближчих 6 місяців провайдери піднімуть ціни на інтернет приблизно на 50%. Про це в інтерв'ю UBR.ua розповів глава Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко, передають Патріоти України.

За його словами, на цьому зростання цін на інтернет не зупиниться. "На скільки піднімати ціни на інтернет - кожен оператор визначає зараз сам. Спираючись на ситуацію в регіоні, купівельну спроможність населення, конкуренцію і т.д. Але впевнений, що зростання цін складе в найближчі півроку не менше 50%. Що, як на мене, вкрай мало. Тому зростання цін збережеться і надалі", - розповів Федієнко.

При цьому він зазначив, що до кінця року кардинальних змін у тарифах не буде, адже перед святами провайдери, як правило, проводять для клієнтів різні акції. Зростання цін почнеться на початку наступного року.

За словами провайдерів, у порівнянні з Європою і навіть країнами СНД, зараз в Україні дуже низькі тарифи на широкосмуговий інтернет. Вони не порівнянні з ростом курсу та інфляцією, тому, щоб вижити і продовжувати розвиватися, оператори будуть змушені піднімати розцінки.

"Крадіжка, пошкодження мереж, інфляція, ослаблення гривні до основних валют будуть штовхати операторів до необхідності підвищити тарифи", - наголосив директор провайдера NetAssist Сергій Чумак.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...