Зрадники на службі у ворога: СБУ спіймала інтернет-провайдерів на транзиті трафіку в "ЛДНР" і Крим

Національні провайдери фактично обслуговували антиукраїнські інформаційні операції російських спецслужб і контрольованих ними терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

СБУ "спіймала на гарячому" вітчизняних провайдерів. Фото: 112 Україна.

Служба безпеки України спіймала ряд телекомунікаційних провайдерів на незаконній маршрутизації інтернет-трафіку в так звані «ЛДНР», тимчасово анексований Крим і невизнане Придністров'я. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

За даними спецслужби, керівництво і менеджмент провайдерів, «усвідомлюючи суспільну небезпеку і відвертий антидержавний характер своїх дій, забезпечували транзит трафіку, зокрема на непідконтрольні Україні території Донбасу».

У відомстві заявили, що «такі дії посадових осіб українських компаній завдають великої шкоди національній безпеці України», оскільки «російські спецслужби активно використовують Інтернет для проведення спеціальних інформаційних операцій проти нашої держави, в тому числі з використанням своїх «маріонеток» в ОРДЛО».

В СБУ задокументували протиправну діяльність національних провайдерів, які «фактично обслуговували антиукраїнські інформаційні операції російських спецслужб і контрольованих ними терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». «Технологічно транзит трафіку відбувався через підключення каналів зв'язку з РФ до мереж вітчизняних телекомунікаційних вузлів з подальшим направленням його донецькому провайдеру, який обслуговував відверто антиукраїнські інформаційні веб-ресурси - «глави» і «ради міністрів» псевдореспублік «ДНР / ЛНР», - йдеться в повідомленні.
Проводячи санкціоновані обшуки в приміщеннях провайдерів в Києві та Київській області, Дніпрі, Одесі та Харкові «правоохоронці вилучили кінцеве комп'ютерне обладнання та документальні матеріали, що підтверджують здійснення протиправної діяльності». За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.111 і ст.258-3 Кримінального кодексу України.

Невідкладні слідчі дії тривають.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...