Бізнесмен Ярославський хоче взяти ОПЗ в оренду

При цьому його група (DCH) посилається на успішний досвід управління черкаським Азотом

ОПЗ. Фото: "ПЛ"

Група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського зацікавлена в оренді Одеського припортового заводу, йдеться в заяві DCH. Про це повідомляють Патріоти України.

"Група DCH підтверджує свою зацікавленість у даному активі", - заявляють у компанії. В DCH повідомляють, що фахівці компанії готують офіційне звернення до ФДМУ. При цьому DCH посилається на успішний досвід управління черкаським Азотом, який належав групі кілька років тому. Раніше DCH відмовилася від участі у приватизації заводу, пославшись на неповну інформацію ФДМ про фінансовий стан підприємства.

30 грудня ОПЗ на своєму сайті оголосив про зупинку підприємства у зв'язку з високою ціною природного газу, що поставляється НАК Нафтогаз України і заборгованості перед НАКом з боку ОПЗ. Також повідомлялося, що в даний час ОПЗ за погодженням з Фондом державного майна України веде пошук компаній, зацікавлених в оренді підприємства на тривалий період.

28 грудня Кабінет міністрів України прийняв рішення про реструктуризацію боргу ОПЗ перед Нафтогазом. У той же день була оприлюднена інформація, що Південний міський суд Одеси відмовив кіпрській Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа в примусовому виконанні рішення Стокгольмського арбітражу від 25 липня про стягнення з Одеського припортового заводу загальної суми боргу в розмірі $251,2 млн, при тому, що раніше ніхто публічно про таке рішення не говорив.

30 грудня стало відомо, що багаторічний голова правління одеського припортового заводу Валерій Горбатко прийняв рішення звільниться з посади. Конкурс з продажу ОПЗ, запланований на 14 грудня 2016 р., не відбувся через відсутність покупців.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...