Боже, врятуй Росію: В уряді РФ визнали, що економіці вже ніщо не допоможе

Директор Центру досліджень постіндустріального суспільства, доктор економічних наук Владислав Іноземцев ще в січні попереджав, що російській економіці більше не допоможе навіть висока ціна на нафту.

В уряді РФ визнали, що економіці вже ніщо не допоможе. Фото: ruposters.ru.

Повернення економіки Росії до колишніх темпів зростання 5-7% в рік практично неможливо, навіть якщо ціни на нафту стануть вище $50 за барель, йдеться в матеріалах Мінекономрозвитку, підготовлених до засідання Економічної ради при президенті РФ. Про це розповіло російське агентство RNS, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Наші розрахунки показують, що навіть в умовах високих цін на нафту, тобто вище $50 за барель, повернення на колишню траєкторію зростання, 5-7% в рік, практично неможливе", - наголошується в документі. На думку Мінекономрозвитку, це пов'язано з глибокими структурними змінами світової економіки, що переходить в стан "нової нормальності".

Середня ціна на нафту Urals в квітні 2016 року становила $39,63 за барель, прогноз Мінекономрозвитку на найближчі три роки розрахований виходячи з $40 за барель.

Спад в російській економіці в значній мірі завершився і близька нижня точка цього падіння, йдеться також в матеріалах Мінекономрозвитку. "На даний момент російська економіка знаходиться в стані стагнації. Спад в значній мірі завершився, економічний цикл знаходиться близько до нижньої точки. В окремих моментах ми вже бачимо ознаки відновлення, яке триватиме в середньостроковому періоді", - наголошується в документах.

У зв'язку з цією фразою про чергову «близькість нижньої точки» падіння російської економіки варто нагадати, що президент РФ давно вже вішав локшину на вуха про те, що вона пройдена. Наприклад, ще 28 квітня минулого року під час спілкування з учасниками медіа-форуму ОНФ в Петербурзі Путін збрехав, що «пік навантаження» російська економіка вже пройшла. Але вже через місяць міністр фінансів Росії Силуанов змушений був розкрити цю брехню.

Що ж до визнання урядом РФ, що російській економіці більше не допоможе навіть висока ціна на нафту, то хочу нагадати, що в січні нинішнього року про те ж саме попереджав директор Центру досліджень постіндустріального суспільства, доктор економічних наук Владислав Іноземцев. Причому, він тоді вказав, що щастя для Росії не настане навіть при $60 за барель.

І, до речі, цей же експерт і теж в січні пояснив, що саме бездарний Путін за 16 років свого правління довів Росію до ручки. Відповідно, поки він знаходиться при владі жодних шансів на поліпшення у цієї країни немає.

Взагалі, перспективи у російської економіки просто жахливі, тому в уряді РФ марно мріють навіть про невеликі темпи зростання. Ніякого зростання в доступній для огляду перспективі не передбачається, а буде тільки продовження розпочатого два роки тому падіння. Навіть радник президента РФ Глазьєв в минулому місяці змушений був визнати, що Росія рухається до економічної катастрофи ..

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...