Британські банки причетні до "відмивання" грошей із Росії

Гроші правлять світом. Закон і мораль — другорядні.

Банк HSBC у Лондоні, фото: Anthony Devlin/PA Archive/Press Association Ima

Через 17 найбільших британських банків, враховуючи HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays, Coutts, пройшли майже 740 млн доларів у рамках міжнародної схеми з відмивання грошей із Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Журналісти стверджують, що в рамках цієї схеми з Росії було виведено в 2010-2014 роках майже 20 млрд доларів, проте сума може сягати і 80 млрд доларів.

Слідчі намагаються з'ясувати, хто саме зі впливових громадян Росії брав участь у схемі, яку газета називає "Всесвітня пральня" (the Global Laundromat) і в рамках якої гроші переводилися з Росії спочатку в банки Молдови та Латвії, а потім вже прямували у банки Великобританії і США.

Британським банкам слідчі адресують запитання, чому вони не зупинили сумнівні платежі.

Документи, пов'язані зі схемою, були отримані в 2014 році Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) і "Новой газетой".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...