Будуть рости: Експерт розповів про швидкі зміни цін на деякі продукти в Україні

Гречка вітчизняного виробництва навесні 2016 року продовжить рости в ціні, а імпортний рис - дешевшати.

Експерт спрогнозував зростання цін на продукти. Фото: news.pn.

Гречка вітчизняного виробництва навесні 2016 р продовжить рости в ціні, а імпортний рис - дешевшати. Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Гречка продовжує рости в ціні ненормально. У той же самий час рис, який ми на 100% імпортуємо, на сьогоднішній день дешевшає», - сказав він.

При цьому експерт пояснив, чому підвищуються ціни на гречку в роздробі.

«У нас гречки виробляється менше на 25%, ніж ми її споживаємо. Тому ми її завозимо. Але, знаєте, при такій ціні на українську гречку скоро нам дешевше буде купувати цю крупу в Китаї. Незважаючи на те, що долар росте, нам її, по-моєму, буде імпортувати набагато простіше. Адже всі групи продуктів, які останнім часом подешевшали - в основному, це пов'язано із зовнішніми факторами: ембарго Росії на турецькі, європейські товари, українську продукцію. При цьому, за рахунок внутрішньої конкуренції зниження цін на продукти не відбувається, все відбувається за рахунок конкуренції на зовнішніх ринках», - підкреслив він.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...