Через крадіжку: В Україні заборонили популярний препарат від кашлю

В країні заборонили оборот незареєстрованих препаратів, які виготовили на українському фармацевтичному підприємстві "Лекхім-Харків" для ринку Узбекистану.

Популярні ліки від кашлю заборонили через крадіжку. Фото: Подробности.

В Україні заборонили ряд медичних препаратів, в тому числі популярні ліки від кашлю "Амброксол", вироблені харківськими фармацевтами для Узбекистану, але вкрадені по дорозі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

У документі йдеться, що в країні заборонили оборот незареєстрованих препаратів, які виготовили на українському фармацевтичному підприємстві "Лекхім-Харків" для ринку Узбекистану. Разом з "Амброксолом" в чорний список потрапили і інші ліки, серед яких "Дексаметазон", "Нітрогліцерин", "Супрастілін", "Трісептол" і "Цефтриаксон".
Відомо, що такі заходи щодо препаратів прийняли через зникнення автомобіля з ліками. У зв'язку з цією новиною всі підприємства, які займаються застосуванням і реалізацією ліків, зобов'язали перевірити, чи немає на їх складах зазначених медикаментів. Всі препарати мають бути вилучені і утилізовані.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...