Через суперечку між високопосадовцями за "потоки" Стокгольмський арбітраж може відмовити "Нафтогазу" в позові до "Газпрому"

У цій справі "Нафтогаз" вимагає від "Газпрому" $12 млрд.

Андрій Коболєв. Фото:hromadske.ua

Зміна Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) статуту НАК "Нафтогаз України" і передача "дочки" НАК - ПАТ "Укртрансгаз" (УТГ) - в управління МЕРТ може призвести до відмови Стокгольмського арбітражу від розгляду позову "Нафтогазу" до "Газпрому" щодо транзитного контракту 2009 року. Про це заявив глава правління НАК Андрій Коболєв в кулуарах форуму YES у Києві, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Найбільший і найстрашніший наслідок, який ми можемо отримати, – це відмова Стокгольмського арбітражу від розгляду транзитної справи проти "Газпрому". В цій справі "Нафтогаз" вимагає від "Газпрому" 12 млрд дол., введення можливості віртуального реверсу, гарантування транзиту газу на майбутнє і багато ще чого", - сказав Коболєв.

Як відомо, Україна веде судові спори проти російського "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі за двома контрактами. Перший – це контракт купівлі-продажу російського газу. Другий – це транзитний контракт.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...