Чергове подорожчання алкоголю: У Мінфіні придумали, як ще можна заробити на пересічних українцях

У відомстві очікують, що підвищення цін знизить рентабельність нелегальних виробників продукції низької якості, а українці будуть купувати більш якісний алкоголь.

Ілюстрація:ukr.segodnya.uaМіністерство фінансів України пропонує підвищити мінімальну ціну на алкоголь. Відповідний проект постанови оприлюднений на сайті відомства для публічного обговорення, передають Патріоти України.

У Мінфіні відзначили, що нинішні ціни на алкогольні напої не відповідають витратам на їх виробництво через зрослу ціну на спирт, а також розміру акцизного податку.

У відомстві очікують, що підвищення цін знизить рентабельність нелегальних виробників продукції низької якості, а українці будуть купувати більш якісний алкоголь.

4 серпня урядовий комітет розглянув урядовий проект, який передбачає підвищення акцизу на алкоголь і сигарети.

Документ передбачає підвищення акцизного податку на солодове пиво до 2,78 грн за літр (зараз - 2,48), на натуральні вина з додаванням спирту і кріплені - до 8,02 грн за літр (7,16), на вина ігристі - до 11,65 грн за літр (10,40), на літр 100% етилового спирту в міцному алкоголі - до 118,50 грн (105,8).

Згідно з проектом постанови, акцизний податок на цигарки без фільтра та з фільтром пропонується підняти до 356,45 грн за тисячу штук (318,26).

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...