"Трампутін" із лососем та особливе пиво: Як Гельсінкі прийматиме Трампа та Путіна

У Фінляндії можна купити 10 тисяч пляшок пива "Владнаємо це, як дорослі" (Let's settle this like adults), випущеного спеціально до зустрічі президентів США та РФ.

На честь особливої події фінни зварили пиво. Фото: Helsingin Uutiset.

Гельсінкі готується до саміту Володимира Путіна і Дональда Трампа. Так, фіни випустили спеціальне пиво до цієї події, а у столиці Фінляндії в одному із закладів навіть вигадали тематичну страву. Про це повідомляє Helsingin Uutiset, передають Патріоти України.

Так, у Фінляндії можна купити 10 тисяч пляшок пива "Владнаємо це, як дорослі" (Let's settle this like adults), випущеного спеціально до зустрічі Путіна і Трампа.

Голова правління пивоварної компанії RPS Янне Сеппала (Rock Paper Scissors, "камінь, ножиці, папір" з англійської), яка і розробила дизайн етикеток, жартома пропонує президентам скористатися порадою його підприємства: якщо переговори зайдуть у глухий кут, зіграти в "камінь, ножиці, папір".

А заклад Kaffekievari у Гельсінкі пропонує своїм відвідувачам скуштувати страву "Трампутін" (Trumputin). "Трампутін" – це млинець зі свіжосоленим лососем, сметаною і цибулею зі спеціями, а також американські панкейки з морозивом та ягодами, пояснюється у публікації. Вартість блюда – приблизно 14 євро.

Страва з'явилася у вівторок, 10 липня. Її можна буде спробувати до неділі, а в понеділок, в день проведення саміту, ресторан буде закритий, розповіла для видання власниця ресторану.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...