Черговий ніж у спину Кремля: В Україні запускають провідний завод, зупинений раніше через брак газу

Фонд державного майна повідомляє, що наразі триває підготовка до запуску Одеського припортового заводу. Як і було анонсовано головою ФДМУ, ОПЗ розпочне свою роботу у жовтні.

Ілюстрація:odesa.depo.ua

Одеський припортовий завод підпише контракт з НАК "Нафтогаз України" на поставку природного газу 4 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду державного майна (ФДМ) України, передають Патріоти України.

Раніше глава Фонду держмайна Ігор Білоус анонсував запуск заводу 1 жовтня.

В рамках підготовки до запуску заводу ФДМ через Кабінет міністрів ініціював зобов'язання "Нафтогазу" поставляти на ОПЗ 300 млн куб. м газу щомісяця. Завод обмежили в поставках газу 4 серпня, коли ОПЗ не зміг знайти кошти для подальшої закупівлі газу у НАКу. Підприємство виконало вимушену аварійну зупинку потужностей 10-11 серпня.

Раніше голова правління - директор ОПЗ Валерій Горбатко звертався до глави ФДМ Ігоря Білоуса з проханням встановити спеціальну ціну на природний газ для заводу.

"В еквіваленті вартість природного газу на АТ "ОПЗ" становитиме $254,9 / тис. куб.м (без урахування ПДВ), відповідно до курсу долара США, встановленого НБУ на 19 липня 2016 рік - 24,86 грн/$", - йдеться в листі.

В такому випадку повна собівартість реалізації 1 тонни аміаку прогнозується на рівні $292/т.

"Повна собівартість реалізації 1 тонни карбаміду в липні 2016 року прогнозується на рівні $209/т, при очікуваній ціні реалізації $180/т", - підкреслював у листі Горбатко.

Після чого глава ФДМ Ігор Білоус звернувся до уряду з проханням зобов'язати "Нафтогаз" поставляти на завод 300 млн куб. м газу щомісяця.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...