"Чорні дні" Росії: Рубль оновив багатомісячні мінімуми після падіння ціни нафти нижче 40 доларів

Для курсової динаміки рубля створюється стійкий негативний тренд.

Ілюстрація:finance.obozrevatel.com

Курс рубля проти долара і євро ввечері оновлював багатомісячні мінімуми на тлі падіння вартості бареля сорту Brent нижче психологічно значимого рівня 40 доларів за барель вперше за кілька років. Про це пише Прайм, зазначають Патріоти України.

Курс долара з розрахунками "завтра" до 16:30 підвищувався на 0,28 рубля - до 69,78 рубля (піднімався до 69,933 рубля). Курс євро - на 0,58 рубля - до 75,95 рубля (вже перевищував 76 рублів), виходить з даних Московської біржі.

Курс рубля до долара і євро протягом вівторка не демонстрував єдиної динаміки. Так, після відчутного зниження в понеділок рубль намагався відновитися, користуючись спробами нафти закріпитися вище рівня 41 долар за барель сорту Brent.

Проте побоювання з приводу перенасиченості ринку вуглеводнів зберігаються високими, що зумовило в другій половині дня провал ціни бареля сорту Brent нижче ключової позначки 40 доларів.

Це зумовило зростання вартості бівалютного кошика в основному за рахунок підвищення євро, який на форекс коригується вгору проти долара. У підсумку, європейська валюта підскочила вище 76 рублів - до максимумів з середини вересня.

Долар зростав більш стримано і трохи не дотягнув до ключового рівня 70 рублів, вище якого він не перебував з кінця серпня.

Тим не менш, ослаблення нафти до долара йде швидше, ніж рубля до американської валюти. Так, вартість бареля сорту Brent у вівторок опустилася нижче 2,8 тисяч рублів за барель - в район мінімумів з 2010 року.

Це створює негативний фон для подальшої курсової динаміки рубля.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...