Дайте скрепам корвалолу: СОТ не підтримала занепокоєння Росії щодо загроз транзиту газу через Україну

Світова організація торгівлі не підтримала заперечень Кремля щодо окремих положень реформи системи управління Єдиною газотранспортною системою України.

Сергій Лавров не вдоволений рішенням СОТ

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, зазначають Патріоти України.

«РФ вкотре висловила занепокоєння окремими положеннями реформи системи управління Єдиною газотранспортною системою України ("Certain Measures to the Reform of the United Gas Transportation System of Ukraine"), зокрема, в частині не відповідності її положенням угод СОТ щодо дотримання режиму найбільшого сприяння та забезпечення доступу на ринок.

Розгляд питання був продовжений заявою України стосовно того, що зазначена реформа спрямована на проведення комплексної реформи газового сектору України у відповідності до законодавства Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства.

Крім цього, зазначено, що чинне законодавство України засноване на принципі вільної добросовісної конкуренції та для забезпечення безпеки постачання природного газу в інтересах споживачів.

У своєму виступі делегацією привернуто увагу членів СОТ щодо прозорості позиції України та готовності надавати відповіді та коментарі щодо регулювання ринку природного газу. Жодна країна не підтримала позицію Російської Федерації», - написали у міністерстві.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...