У Порошенка розповіли, яку альтернативу "Північному потоку-2" Україна запропонувала ЄС (відео)

За словами Костянтина Єлісєєва, Україна пропонує Євросоюзу можливість створення міжнародного консорціуму на основі нашої газотранспортної системи.

Українська ГТС. Ілюстрація:Еспресо.TV

Україна пропонує ЄС створити міжнародний консорціум на базі української ГТС. Про це в ефірі 5 каналу в програмі "Підсумки дня" заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, передають Патріоти України.

"Що стосується енергетики, ми чітко висловили свою позицію щодо неприпустимості "Північного потоку-2". Вони з розумінням поставилися до нашої аргументації і ми далі будемо продовжувати наш діалог, адже без нашої згоди цей проект не повинен відбуватися. Більше того, ми не тільки критикуємо і блокуємо цей політично вмотивований проект, а ми й пропонуємо. Ми запропонували можливість створення міжнародного консорціуму на основі нашої газотранспортної системи", – сказав Єлісєєв.

Він також сказав: "Так, європейська сторона підтримала ініціативу Президента про проведення на початку наступного року великої міжнародної конференції щодо перспектив української ГТС задля підвищення рівня безпеки і Європи, і України в тому числі. ЄС дослухається до наших ініціатив і дуже важливо, що ЄС привітав наші кроки до енергобезпеки і до реформ у галузі енергетики. І ми будемо далі рухатися цим шляхом".

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...