Денег нет, но хорошего вам настроения: У Росії закінчилася валюта

За повідомленням Центробанку РФ, сальдо платіжного балансу в липні склало чотириста мільйонів доларів, що в дванадцять разів менше, ніж усереднений показник минулого року.

Ілюстрація:ua-ekonomist.comЧистий приплив іноземної валюти в Росію фактично відсутній. Про це з посиланням на "Finanzen" пише replyua.net, інформують Патріоти України.

За повідомленням Центробанку, сальдо платіжного балансу в липні склало чотириста мільйонів доларів, що в дванадцять разів менше, ніж усереднений показник минулого року.

Однак ця і без того мізерна сума Росію не врятує - відтік капіталу склав також чотириста мільйонів доларів, і в майбутньому тільки збільшиться. У підсумку, економісти ING Bank констатували нульовий баланс.

У Центральному банку Російської Федерації заявили, що така ситуація викликана, в тому числі, низькою вартістю російської сировини, що експортується в інші країни, а також скороченням експортних операцій на 30% в порівнянні з 2015 роком.

Як відомо, ситуацію посилило і падіння цін на нафту на світових ринках. Аналітики вже прогнозують падіння в зв'язку з цим курсу рубля, а також ще більше зростання темпів відтоку іноземного капіталу з Російської Федерації.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...