Держслужба геології та надр дозволила російському олігарху відродити газовий бізнес оточення Януковича - ЗМІ

Голден Деррік - скандальна компанія, яка раніше контролювалася Едуардом Ставицьким. Зараз частка Ставицького перейшла російському підприємцю Павлу Фуксу.

Ілюстрація:yrok.pp

Державна служба геології та надр повернула компанії Голден Деррік (Київ), яка раніше належала колишньому міністру енергетики Едуарду Ставицькому, а зараз контролюється російським бізнесменом Павлом Фуксом, як мінімум п'ять спеціальних дозволів на розробку газових родовищ в Україні. Про це йдеться в наказах Держгеології, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

П'ять наказів від 22 серпня цього року стали доступні для перегляду тільки ввечері 10 жовтня. Ще 11 наказів, виданих в цей же день, досі закриті.

Державна служба геології повернула Голден Деррік ліцензії на розробку наступних площ:

Південно-Свистунівське газове родовище в Полтавській області (164,2 кв. Км);

Вільшанська площа з запасами сланцевого газу в Полтавській області (136,5 кв. Км);

Руновщинське родовище природного газу в Полтавській області (164,5 кв. Км);

Флерівско-Ювілейна газова площа в Полтавській області (472,1 кв. Км);

Гулаковське родовище сланцевого газу в Полтавській області (119,8 кв. Км).

Без урахування зазначених п'яти ліцензій, Голден Деррік володіє діючими ліцензіями на розробку трьох нафтогазових родовищ у Дніпровсько-Донецькій западині - Ново-Диканської, Попаснянсько-Самарської і Північно-Перещепинської.

Голден Деррік - скандальна компанія, яка раніше контролювалася Едуардом Ставицьким. Зараз, за даними Економічної правди, частка Ставицького перейшла великому російському підприємцю, засновнику девелоперської компанії MosCityGroup Павлу Фуксу.

Фукс відомий тим, що скуповує активи, які раніше належали оточенню Віктора Януковича. Зараз російський бізнесмен контролює ДВ нафтогазовидобувну компанію, яка володіє ТЕЦ Есхар в Харківській області. Раніше ця станція належала оточенню лідера "Опозиційного блоку" Юрію Бойку.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...