Десятки мільярдів на рік в загребущі лапи: Українці переплачують за газ втричі, доводять експерти (відео)

Стосується це в першу чергу споживачів, у помешканнях яких не встановлені лічильники споживання блакитного палива

Ілюстрація:newsradio.com.ua

Облгази наживаються на сім'ях, у квартирах яких не встановлені лічильники споживання газу. Українці цієї категорії переплачують за блакитне паливо, принаймні, втричі. Про це в прямому ефірі Обозревателя заявила енергетичний експерт Марія Яковлєва, повідомляють Патріоти України.

"Можна провести простий експеримент - зафіксувати норми споживання газу в аналогічних квартирах з лічильником і без нього. Ми перевірили ці дані. І вийшло, що споживання газу на одну людину з лічильником балансує на рівні 1-1,5 кубометра. Тобто такі сім'ї переплачують, втричі", - сказала Яковлєва.

Експерт уточнила, що останнім часом Кабмін намагається врегулювати ринок газу для такої категорії споживачів. "У нас найчисленніша категорія - споживачі з газовими плитами і без лічильника. Спочатку встановлена норма була 3 кубометра (зараз норма становить 4,4 кубометра. - ред.). Але облгази завжди протестували - мовляв, норма занижена", - підсумувала експерт.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...