"Десятки мільярдів, замість бути в обороті, просто осідають у приватних кишенях" - Омелян заявив про неефективність роботи "Укрзалізниці"

Міністр порівняв "Укрзалізницю" з "Нафтогазом" у період після Революції гідності.

Володимир Омелян. Фото:http://www.mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що гроші державної "Укрзалізниці" використовують неефективно. Про це міністр заявив у ефірі Еспресо.TV, передають Патріоти України.

"УЗ" - це дійна корова: отримала, згенерувала чистий прибуток, нульова корупція, висока ефективність, сплатила до бюджету - це одна історія. Якщо ми хочемо модернізувати "УЗ", мати нові потяги, локомотиви та вагони, - це інша історія.

Прибуток має бути реінвестований. Він може бути нульовим, але ми знаємо, що компанія ефективна. Йдеться про десятки мільярдів, які замість бути в обороті просто осідають у приватних кишенях", - сказав Омелян.

Міністр також порівняв "Укрзалізницю" з "Нафтогазом" у період після Революції гідності.

"Якщо "Нафтогаз" після перших років очищення вже сплатив 13 млрд до державного бюджету, думаю, що "Укрзалізниця" може легко перевищити ці цифри в контексті прибутковості. В контексті податків вони й так більші", - зазначив Омелян.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...