Девальвація чи зміцнення? Аналітик розповів, як поводитиметься гривня в 2017

У 2017 році варто очікувати певну девальвацію національної валюти, впевнений Віталій Шапран.

Ілюстрація:Капитал

Базовий сценарій, затверджений владою на наступний рік, цілком реальний, адже макроорієнтири зовсім не зі стелі, як у 2014 році. Щоправда, у 2017 році таки варто очікувати певну девальвацію національної валюти. Таку думку висловив фінансовий аналітик Віталій Шапран, передають Патріоти України з посиланням на сайт каналу 24.

"Якщо ми не вийдемо за базовий сценарій, то долар до кінця 2017 року може коштувати 30-32 грн,"— спрогнозував експерт.

При цьому аналітик зауважив, що наші західні партнери зовсім недарма схиляють Україну до аграрного бізнесу. За словами Шапрана, у 2017-2019 роках ф'ючерсні ринки намалювали дуже велику розбіжність між цінами на продукцію металургів і зерновими: до 2019 року руда повинна впасти до 45, а пшениця вирости до 180 доларів за тонну.

"Така "зміна варти" на сировинних ринках можлива завдяки активній політиці ФРС щодо підвищення ставок. У США очікують, що на кінець 2017 року ставка ФРС складе 1,5-1,75%. З огляду на що економіка США показала в третьому кварталі зростання 3,2% — ці прогнози цілком обґрунтовані і оптимізму ринкам, що розвиваються, вони не додають. Зростання ставки ФРС підвищує ймовірність економічної кризи в Китаї і катастрофи в РФ," — уточнив аналітик.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...