Дякуючи "Роттердам+": Ахметову вдалося відновити дореволюційний рівень своїх статків, - журналіст

В останньому рейтингу ста найбагатших українців олігарх з Донбасу знову займає перший рядок. Його статки оцінюють у 12,2 млрд доларів.

Рінат Ахметов. Фото:xsport.ua

Активи українського олігарха Ріната Ахметова, який володіє групою компаній СКМ, подорожчали і досягли дореволюційної вартості. Завдяки роботі скандальної вугільної формули "Роттердам+" він заробив 5 мільярдів доларів. Про це у своїй статті "Як Рінат Ахметов вийшов на дореволюційний рівень" пише журналіст Марина Данилевич, передають Патріоти України.

"Завдяки плідній взаємодії з чинною владою Рінату Ахметову вдалося відновити свої статки. Всього за рік його активи подорожчали на 76% і перевищили 12 млрд доларів. Це результат роботи формули "Роттердам+", – зазначає автор.

Марина Данилевич нагадала, що за оцінками американського журналу Forbes, трохи більше ніж за рік з моменту втечі екс-президента Віктора Януковича статки Ріната Ахметова зменшилися майже вдвічі: з 12,5 млрд доларів до 7,2 млрд доларів. Проте завдяки співпраці з владою і формулі "Роттердам+" йому вдалося знову їх примножити.

"Справи йдуть зовсім непогано – в останньому рейтингу ста найбагатших українців Рінат Ахметов знову займає перший рядок. Його статки оцінюють у 12,2 млрд доларів. Тобто, власник ДТЕК на "дореволюційний" рівень вже вийшов, в той час як українській економіці з темпами цього року залишилося ще близько 20 років", – йдеться в матеріалі.

Автор зазначає, що саме співпраця з чинною владою допомогла олігархові нажитися на українцях. У статті також пояснюється, що "ДТЕК Енерго" (входить до групи СКМ), який належить Рінату Ахметову – абсолютний монополіст у сфері теплової генерації.

"В руках холдингу зосереджено 86% видобутку енергетичного вугілля за підсумками 2017 року, і понад 80% теплової генерації на восьми своїх ТЕС за підсумками 2016 року. Також ДТЕК експортує 99% електроенергії і володіє декількома розподільчими енергокомпаніями. Ще однією забавою Ріната Ахметова стала відновлювальна енергетика...", – розповіла журналіст.

Джерело: РБК-Україна

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...