Для нього це просто бізнес: Екс-регіонал Богуслаєв підтвердив продаж китайцям акцій стратегічної "Мотор Січі"

Народний депутат не згоден з обвинуваченням, яке висувається СБУ щодо власників та керівництва підприємства.

В'ячеслав Богуслаєв. Фото:Depo.ua

Народний депутат України, президент ПАТ "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв підтвердив, що продав китайцям свою частину акцій підприємства. При цьому він не вважає себе диверсантом і впевнений, що слідчі дії, які проводить на підприємстві та за місцем проживання окремих фізичних осіб СБУ, здійснюються під надуманим приводом, а їхньою головною метою є захоплення підприємства. Про це він заявив під час брифінгу 24 квітня, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«Я продав свої 15%, отримав дозвіл Національного банку...Мої китайські партнери завели сюди 100 млн доларів інвестицій і в наступному році планують вкласти ще 100 млн доларів. Все зроблено легально»,- сказав Богуслаєв.

Він підкреслив, що на сьогодні акції «Мотор Січ» продаються на біржах Нью-Йорка, Гонконга, Шанхая, Дюльсерльдорфа.

«Серед акціонерів підприємства є китайці, американці - 5%, англійці - 4%, а такж 9000 працівників підприємства», - уточнив президент ПАТ «Мотор Січ».

Народний депутат також не згоден з обвинуваченням, яке висувається щодо власників та керівництва підприємства.

«Нас звинувачують у диверсії. Ми підняли закони України, аби зрозуміти, що ж таке диверсія. Ми не підірвали жодної будівлі, не скоїли підпал, не працюємо з радіоактивними речовинами. Настільки надумана та непродумана акція наводить на думку, що це рейдерське захоплення. Я думаю, найближчим часом будуть відомі фігуранти цього замовного матеріалу» , - заявив Богуслаєв.

Він підтвердив, що завтра, 25 квітня, в ПАТ «Мотор Січ», як і планувалося, проходитимуть загальні збори акціонерів.

Згідно з оголошенням на сайті підприємства, розглядатиметься 14 питань. Це звіт проекономічний стан ПАТ у 2017 році, основні напрямки виробничої і фінансово-економічної діяльності товариства на 2018 рік, внесення змін до статуту, затвердження нових редакцій деяких документів тощо.

Як повідомлялося, в понеділок, 23 квітня, прес-служба СБУ заявила, що розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України за фактом підготовки до вчинення дій, спрямованих на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства ПАТ «Мотор Січ».

За наявними у СБУ даними, представники іноземної компанії розбудовують сучасний завод із виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське виробництво та передати технології. Для реалізації цих намірів, всупереч українському законодавству, іноземцями здійснено опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій «Мотор Січ», який наразі оформлено на шість офшорних компаній та фізичну особу. Співробітниками спецслужби у взаємодії з Держфінмоніторингом України встановлено, що продаж контрольного пакету акцій стратегічного об’єкта ПАТ «Мотор Січ» здійснювався на адресу фізичних осіб та компаній нерезидентів в обсягах менш ніж по 10%, у зв’язку з чим існують підозри про намагання зацікавлених осіб приховати власників істотної участі та реальних бенефіціарних власників покупців акцій. На даний час представники компанії-нерезидента мають намір протиправно сконцентрувати придбаний пакет акцій, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства та отримати повний контроль над його діяльністю у сфері військових оборонних замовлень, що підтверджується матеріалами справи.

«У рамках вказаного кримінального провадження у 2017 році, згідно з отриманою ухвалою суду, було накладено арешт на пакет акцій ПАТ «Мотор Січ» у 56%. З метою отримання додаткових доказів у кримінальному провадженні співробітники СБУ 23 квітня 2018 року провели санкціоновані обшуки в адміністративних приміщеннях заводоуправління, відділу цінних паперів ПАТ «Мотор Січ» та місцями проживання окремих фізичних осіб. Триває досудове слідство», - йшлося в заяві прес-центру СБУ.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...