"Добити" безталанний міст: Китайці поспішають на допомогу Віталію Кличку

Китайські архітектори запропонували звести дворівневу розв'язку Шулявського шляхопроводу з двома петлями розворотів у районі вулиці Виборзької.

Міст на Шулявці обвалився наприкінці лютого. Фото:УНІАН

Нещодавно був представлений новий проект Шулявського шляхопроводу, розроблений китайськими фахівцями. Це вже другий варіант розв'язки, запропонований фахівцями з Китаю. Про це пише Сегодня, передають Патріоти України.

Попередній був відкинутий, адже він передбачав світлофорне регулювання. Тепер китайські архітектори запропонували звести дворівневу розв'язку з двома петлями розворотів у районі вулиці Виборзької.

За словами головного спеціаліста департаменту транспортної архітектури КМДА Віктора Петрука, її перевагою є велика пропускна здатність (19 тис. автомобілів на годину).

Крім того, цей проект можна реалізувати без повного перекриття руху на Шулявці. Спочатку побудують розворотні петлі, а потім - новий Шулявський міст.

Разом з тим, недоліком такої розв'язки є велика протяжність. Так, для повороту на Чоколовку доведеться подолати чималу відстань - майже до корпусів НАУ. Можуть ускладнити рух транспортних засобів і відразу вісім наземних переходів.

Слід нагадати, що раніше був представлений варіант реконструкції Шулявського моста з реверсивним кільцем. Остаточний проект нової транспортної розв'язки затвердять на містобудівній раді, яка відбудеться на цьому тижні.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...