Дорожче, ніж в продажі: Собівартість видобутку нафти в Росії близько 50-60 доларів, - Алекперов

При сьогоднішніх цінах на нафту стабільність видобутку "чорного золота" у РФ під питанням.

Вагіт Алекперов. Фото:clubz-bg.ru

У своєму інтерв'ю телеканалу "Росія 24" президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов висловив думку, що стабільність нафтовидобутку в Росії може бути забезпечена лише за ціною нафти не менш в 50-60 доларів за барель. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"Я вважаю, що сьогодні стабільна робота нафтової галузі Російської Федерації - це, звичайно, ціна десь 50-60 доларів при збереженні того оподаткування, яке було затверджено, при збереженні правил великого маневру", - сказав він.

Коментуючи слова глави "Газпром нафти" Олександра Дюкова, який заявив, що видобуток на традиційних родовищах залишиться рентабельним навіть при ціні на нафту 15 доларів за барель, Алікперов пояснив, що це твердження буде вірним тільки без урахування інвестицій у майбутнє.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...